Videojocs com mai ho havies vist al Palau de la Música

videojocs

Videojocs i música arriben a València en un espectacle multimèdia. El xou de la banda simfònica Games & Symphonies convertirà el Palau de la Música en una pantalla de videojocs més. Serà el 15 d’octubre i sonaran les millors bandes sonores dels jocs electrònics, acompanyades d’un espectacle multimèdia sincronitzat. Una funció per a amants de la música, gamers, friquis i altres espècies. Més de 100 músics formen part de la banda simfònica i el cor que donaran vida a videojocs virtuals com el Donkey Kong, el Call of Duty i el League of Legends.

Més enllà dels gràfics, els algoritmes, els models 3D, les consoles i els comandaments, la música i les bandes sonores acompanyen l’experiència de jugar a un videojoc. El Games & Simphonies és una bona oportunitat per a eixir del món virtual i canviar les quatre parets per un auditori i un espectacle simfònic diferent. Arpa, vent metall, vent fusta i tots els elements de percussió per a recrear els videojocs més rellevants de la història.La banda Games & Symphonies estarà dirigida per Adrián Ronda i han comptat amb l’ajuda de l’arreglista Vicent Tobar i la direcció creativa de Juan P. Ordóñez, director i productor de videojocs. Els diners de les entrades, a més, serviran per recaptar fons per a Juegateràpia, un projecte que tracta d’ajudar els nens malalts de càncer a passar les estones a l’hospital amb videojocs.

Però el Games & Symphonies no és només un concert simfònic de la BSO dels videojocs més importants de les darreres dècades. L’espectacle busca ser interactiu i és un encontre de cultura digital. Per això hi ha dos parts: el showroom o sala d’exposició i l’espectacle en si. Prèviament al concert, cosplayers (gent que es caracteritza de personatges de videojocs), youtubers i més persones vinculades al món digital es concentraran a la sala d’exposició. Al showroom on hi haurà també mostres tecnològiques, paradetes de les patrocinadores i una taula rodona amb els compositors convidats.

I per a fer boca amb el concert, el Games & Symphonies i l’Associació d’Estudiants de Videojocs han preparat unes conferències per al 14 d’octubre, a Las Naves. Sota el títol “La música als Videojocs Games & Symphonies”, quatre compositors de l’Estat espanyol de renom internacional, Damián Sánchez, David Garcia, GRYZOR87 i Mateo Pascual, explicaran l’estat actual de la música per als videojocs.