Maria Pancu, la dona jove que dirigeix el Zevra Festival

El Zevra Festival és un dels festivals més grans de música llatina i urbana que pots trobar en tot el Mediterrani. De la mà de María Pancu, la seua directora de producció arriba a la seua tercera edició en la qual s’esperen uns 50.000 assistents.


La figura de María Pancu és imprescindible perquè tot funcione al festival, ja que amb solament 27 anys té el control de totes les àrees materials, tècniques i humanes d’aquest esdeveniment que tindrà uns 200 treballadors. La seua presència és un cas excepcional dins de la indústria festivalera espanyola, ja que és l’única dona que té un càrrec de direcció en l’àrea de producció, habitualment copat per homes.


La seua experiència és clara i deixa clar que als homes “no els agrada ser dirigits per una dona i que, a més, siga jove”, però ella s’ho pren amb filosofia: “No m’agraden les ofenses ni el maltractament, però en aquests casos, no paga la pena entrar a barallar”. Maria va nàixer l’any 1996 a Castelló de la Plana i va començar a treballar en festivals l’any 2014, amb 16 anys, on començà com a cambrera i també va passar a ser operària de les taquilles fins que a poc a poc va ser nomenada directora de producció del Zevra Festival, treball que està complementant amb el grau de Psicologia.


Aquesta és solament una xicoteta part de tot el que hi ha darrere d’un festival d’aquestes dimensions, però la figura de María és la que fa que tot vaja segons les previsions. Cada vegada més, la data esperada va arribant i el calendari s’apropa a la setmana del 19 al 22 de juliol, data on començarà el Zevra Festival. Per descomptat, si vols fer-te amb la teua entrada, solament has d’entrar al següent enllaç per a gaudir dels concerts!


Cartell del Zevra Festival


Podeu llegir l'article original Maria Pancu, la dona jove que dirigeix el Zevra Festival a la Tresdeu.com.