10 manies que solem tindre en el dia a dia

«Les manies no les curen els metges», solen dir. No, no estàs boig o voja. De segur que moltes d’elles no són úniques i excluives, és a dir les comparteixes amb més d’un i una. Manies a l’hora de menjar, a l’hora de dormir, a l’hora de caminar i en qualsevol procediment o cosa que faces. Durant el día, tenim moltes manies i dèries. En obrir un ull i alçar-se del llit, la llista comença a omplir-se de les xicotetes obsessions que hem naturalitzat en nosaltres.

Però, per què tenim manies? Per què si no fem una cosa d’una manera determinada no ens quedem tranquils o tranquil·les? Si fem cas de les nostres dèries i costums, arribem, fins i tot, a rebaixar la nostra ansietat. A la Tresdeu reunim, en este article, 10 manies comuns que, de segur, tens o ha tingut en el teu dia a dia.

1.- L’ordre dels factors sí altera el producteTens un plat combinat per a dinar o sopar. I sí, has de menjar el contingut per ordre de preferència, intolerable ingerir l’aliment de manera a leatòria. Generalment es sol deixar el més bo per al final. Què t’agrada més l’amanida que el bistec? Primer una cosa i després l’altra.

2.- El pas de peatons: un tauler d’escacsEres de l’equip blanc, del roig o del de l’asfalt? Quina és la ratlla del pas de peatons que et salvarà de morir ofegat enmig del carrer? Escac i mat: has superat la intersecció amb èxit, no has xafat cap ratlla de color diferent.

3.- L’alarma a en punt? Ni parlar-ne!No pots posar-te l’alarma del mòbil a les 07:00h, o a les 06:59h o a les 07:02h. De segur que si poses l’alarma a en punt, durant el dia tindràs mala sort.

4.- Sí, eixa és la meua veu!Has enviat un àudio de Whatsapp? Inevitable no reescoltar-lo! M’hauré expressat bé, quina veu tindré hui, més greu, més aguda? Fàcil, reescolta’l i delectat o reiu-te de tu mateixa.

5.- Quan més amagat, millor!Vas al supermercat i has de comprar iogurts, no et quedaràs tranquil/il·la si no agafes el paquet del fons i de baix del tot. De segur que caduquen més tard i, a més, a més, estaran més fresquets. I així, amb altres productes de la botiga.

6.- El llençol és un escut protector!No pots dormir si no és tapada amb una llençol. Per no tindre, ni tan sols pots traure el peu fora d’este particular escut protector. I ni parlar-ne si una extremitat ix fora de les fronteres del matalàs: és territori perillós!

7.- La calculadora humanaNo pots evitar veure un seguit de número i sumar-los. Eres la calculadora amb cames. Una matrícula de cotxe o moto? Deixa’m que compte el total de la nomeració: «2 més 4 més 7…». Una data amb el dia, mes i any indicats? Quin serà el total? I així amb totes les xifres que veges.

8.- Llegir com els àrabsSí, no en tens ni idea de parlar i llegir en àrab, però, inevitable no comenar eixa revista de la sala d’espera del dentista des del final. No diuen que allò bo es fa esperar? Llavors per què no començar a llegir des del final?

9.- De graó en graó, els comptes totsNo pots evitar saber quants graons té eixa escala que en breus pujaràs. Fins i tot, saps quants escalons tens a ta casa o al pis on vius. Ho has de tindre tot controlat, no siga cas que et quedes sense llum i no sàpigues quants esglaons has de sobrepassar.

10.- El mòbil: el nostre apèndixI sempre mirar el mòbil! Has arribat a un establiment on has de fer cua: Correus, la farmàcia, la parada de bus i metro. Eres dels que trauen el telèfon personal per mirar l’hora i, tot i així, no adonar-te de en quin minut exacte del dia estem? O eres dels que veuen les xarxes socials sense tenir cap interés, ni haver rebut cap notificació? Llavors, malgrat que no ho vulgues reconéixer, tens una mania.

L'altaveu.cat utilitza cookies (galetes) per oferir-te una millor experiència. Clicant "Accepto", consenteixes l'ús de galetes al teu dispositiu tal i com descrivim a la nostra política de cookies.