Xavier de Bétera adapta a ‘Empremtes’ el repertori popular valencià

El cantaor Xavier de Bétera, que formaria part d’una nova fornada de cantaors on també estaria el riberenc Jonatan Penalba, publica el seu primer disc Empremtes. Cançons extretes i adaptades de l’inesgotable repertori popular valencià. Amb fandangos, seguidilles, boleros, peteneres, i alguna peça d’altres territoris. Com per exemple, el “Vengo de moler morena” de Segòvia amb la col·laboració d’Eliseo Parra, figura capital del folk estatal. Músics del folk valencià han treballat en el disc com Nèstor Mont o Efren López i tampoc falla un verset cantat per Pep Botifarra, que acumula els featurings com una estrella de rap.


Lletres populars o adaptades, inspirades en la modernitat més actual, WhatsApp i Facebook inclosos. Si les cançons que ens han aplegat de la música popular expliquen anècdotes quotidianes d’inicis del XX, l’evolució de la música tradicional ha d’anar en el sentit d’explicar este segle estrany per jotes, boleros i fandangos. Com fan Els Jóvens, com ho fa també Josep Apa i com ho fa ací Xavier de Bétera. Salut de ferro de la música d’arrel valenciana.


Escolta Emprentes de Xavier de BéteraPodeu llegir l'article original Xavier de Bétera adapta a ‘Empremtes’ el repertori popular valencià a la Tresdeu.com.