Viasona supera les 40.000 cançons indexades i els els 83.000 lectors únics

Dos anys després d'haver-se posat en funcionament, el projecte ja suma més de 2.500 grups i 5.300 àlbums més de la meitat dels quals disposen de portada en format imatge · També s'hi sumen 18.000 videoclips i 7.000 àudios que es poden escoltar online de manera gratuïta.

Poc més de dos anys després de la posada en marxa de Viasona, la intenció de consolidar una Viquipèdia de la música en català ja és una realitat. El mes de gener l'Oficina de Justificació de la Difusió (OJD) va certificar que Viasona va sobrepassar els 83.000 usuaris únics mensuals, fet que el posiciona com el referent web sobre música en la llengua pròpia de Catalunya més visitat. De la mateixa manera, aquest mes de febrer, Viasona ha sobrepassat les 40.000 cançons indexades, quasi el doble de les 23.000 cançons inicials -setembre de 2010. Així mateix, en aquest temps s'ha passat de 3.000 a 5.300 àlbums, dels quals, més de la meitat ja disposen de portada en format imatge.

ViaSona

Per Joan Camp, impulsor del projecte, “Viasona avança al ritme esperat, i cada vegada compta amb un millor posicionament i reconeixement dins de la xarxa. Així doncs no és gens descartable que el projecte sobrepassi les 50.000 cançons i els 100.000 usuaris únics mensuals al llarg d'aquest 2013”. Per Camp, “és gràcies a la implicació dels diferents protagonistes de la xarxa musical catalana -artistes, discogràfiques, etc.- que el projecte continua avançant, ja que sense la seva col·laboració no seria possible indexar tants continguts ni estar tant al dia”.

Viasona és una iniciativa inèdita i totalment privada que ha recopilat fins un 50% de material inèdit a la xarxa i s'ha digitalitzat. Aquest patrimoni musical agabella més de mig segle de música catalana. A més, a través de les grans plataformes musicals (Grooveshark, Spotify, iTunes, YouTube o Amazona) facilita als lectors del portal a través d'una aplicació tecnològica la possibilitat escoltar gratuïtament els grups catalans que tenen presència en aquestes grans xarxes mundials.