Varufakis volia hackejar el servei d’impostos grec contra la Troika

Varufakis hacker Grècia

Com et quedes?! Ganis Varufakis, l’exministre de Finances grec, estava preparant un pla detallat d’un sistema de pagament paral·lel en cas de tancament dels bancs grecs per part del Banc Central Europeu (BCE). Per a dur-ho a terme estava disposat a ‘hackejar‘ la web de la Secretaria General dels ingressos públics per a accedir als nombres d’identificació de contribuents individuals.

Amb açò pretenia que l’economia grega seguira funcionant després que els bancs tancaren. En la pàgina web del servei d’impostos, els contribuents en utilitzar la contrasenya poden transferir diners dels seus comptes i en especificar el seu nombre d’identificació de contribuent pagar l’IVA, impost sobre la renda…

La seua idea era crear uns comptes associats a cada nombre d’identificació de contribuent en secret. En prémer un botó podríem emetre un codi PIN (d’un compte nou) a cada contribuent creant un sistema bancari paral·lel mentre els bancs estigueren tancats degut a la política agressiva del BCE.

I ho va començar tot quan ni tan sols era ministre. Varufakis estava en contacte amb un amic seu de la infància, un expert en informàtica i professor de la Universitat de Columbia, per hackejar el sistema. Li va dir que tenia el control del maquinari però no del programari que pertanyia a la Troika, segons El Huffington.

Un pla brillant, que hauria requerit la participació de més de 1.000 empleats per a engegar-ho, que finalment no va tindre el consentiment de Tsipras.L'altaveu.cat utilitza cookies (galetes) per oferir-te una millor experiència. Clicant "Accepto", consenteixes l'ús de galetes al teu dispositiu tal i com descrivim a la nostra política de cookies.