València Vibrant torna amb un estudi socio-econòmic i la presentació del nou disc de Maronda

València Vibrant La Rambleta València Vibrant La Rambleta València Vibrant La Rambleta València Vibrant La Rambleta València Vibrant La Rambleta València Vibrant La Rambleta València Vibrant La Rambleta València Vibrant La Rambleta València Vibrant La Rambleta València Vibrant La Rambleta València Vibrant La Rambleta València Vibrant La Rambleta València Vibrant La Rambleta València Vibrant La Rambleta València Vibrant La Rambleta València Vibrant La Rambleta València Vibrant La Rambleta València Vibrant La Rambleta València Vibrant La Rambleta València Vibrant La Rambleta València Vibrant La Rambleta València Vibrant La Rambleta València Vibrant La Rambleta València Vibrant La Rambleta València Vibrant La Rambleta València Vibrant La Rambleta València Vibrant La Rambleta El lobby ciutadà València Vibrant convoca a la ciutat el pròxim 19 de juny en el Espai Rambleta per a debatre pel futur de la ciutat. Precisament uns pocs dies després de les eleccions, el col·lectiu reunirà a 25 personalitats de l’àmbit econòmic, sociològic, cultural i empresarial per a extraure idees i conclusions sota un lema: ‘València, i ara què?.

Enguany la principal novetat de la convocatòria serà la incursió d’un estudi soci-econòmic impulsat per l’equip de professionals Grup Sociograma compost per més de 500 entrevistes a un públic seleccionat a partir de tres objectes: ocupació, habitatge i lideratge. Les seues conclusions seran exposades a l’inici de la jornada del 19 de juny i serviran de fil conductor per a les diferents dinàmiques entre personalitats i públic.

Després de l’impacte de la primera edició, la intenció de la segona convocatòria és la de reunir encara a un major nombre de persones i influir a partir de col·lectius i veus de pes en la ciutat en els àmbits citats. Els títols d’algunes de les taules el ‘cartell de les quals’ serà publicat a través del seu web i xarxes socials en pròxims dies, es troben: ‘València, treballant en açò’; ‘València, quina urbs t’espera?’; ‘I qui lidera aquesta ciutat?’ i ‘Anar-se de València… i tornar’.

Enguany el menjar estarà oferit per dos projectes de food truck amb base en la gastronomia de Km.0, receptes i productes valencians. A més, la jornada s’allargarà fins a la nit i servirà d’escenari per al concert de presentació del nou disc de Maronda, titulat Vibracions. La banda és una de les referències actuals que millor han revsant el rock des dels 70 fins a l’actualitat, amb lletres directes i un últim LP especialment pop i directe que servirà com a colofó a una jornada constructiva, creativa i participativa.

València Vibrant dónes de 2014

En 2014 València Vibrant va reunir a quasi 300 persones de públic i 50 convidats durant 9 hores per a debatre València. 25 protagonistes, entre els quals es trobaven Ricard Camarena, Pau Rausell, Jaime Hayón, Agnès Noguera o Ramón Esteve, entre uns altres, van iniciar el projecte a partir de la conversa. Possibilitats, talent, potencialitats i problemes, sense eludir la crítica i l’autocrítica, van generar un pòsit per a les activitats que el col·lectiu ha continuat durant els últims 12 mesos.

Des de la passada edició, València Vibrant, el grup fundat per l’economista Ramon Marrades, l’empresari César Gómez-Mora i els periodistes Quique Medina, Vicent Molins i Eugenio Viñas, ha engegat trobades contínues (Encontres Vibrants) atenent a sectors concrets com a medi ambient, educació o esport, reunint a veus interessants i interessades de la ciutat en diferents espais.

A més, va iniciar el treball sobre un gran projecte com Compàs Centre, una activitat a implementar en la ciutat que compta amb el suport de la Unió Europea a través d’una subvenció i que proposa convertir la Ronda Interior de València durant un dia en un espai replet d’activitats culturals i comercials, ocupat i ple de contingut per la ciutadania. El projecte ha sigut desenvolupat amb la col·laboració d’una vintena de professionals i és estudiat des de fa mesos per dos de les regidories de l’Ajuntament de València per a la seua implantació anual, reunint moltes de les idees extretes de la primera trobada València Vibrant i tractant de reactivar aspectes econòmics, sociològics, culturals i d’identitat en la ciutat.

Estudi soci-econòmic per al València Vibrant 2015

València Vibrant realitza aquest 2015 una avaluació quantitativa del present i el futur més immediat de la ciutat, amb una enquesta per a professionals i treballadors que generen valor a València sobre les seues pràctiques, preferències i expectatives respecte al treball i el emprendiment; la vida diària i l’ús de la ciutat; i el lideratge, la política i la innovació.

Els resultats del treball es presentaran durant l’esdeveniment del 19 de juny i les opinions abocades durant el mateix s’arreplegaran per a completar els resultats de l’enquesta amb valoracions qualitatives i així tenir una perspectiva completa del nivell de vibracions de la ciutat. Aquesta recerca l’estem realitzant conjuntament amb el Grup Sociograma.

Vincles i reconeixement a València Vibrant

València Vibrant ha sigut guardonat per la seua idea en mobilitat sostenible “Do the right mix” de la Comissió Europea, ha participat en el fòrum New Funding Urbanism en Berlín (octubre de 2015), s’ha vinculat col·laborativament al projecte Fuel Vancouver, amb el qual comparteix iniciatives i filosofia, i ha aparegut en el llibre Espais. Per a la Innovació, la Creativitat i la Cultura (PUV, 2015).

L'altaveu.cat utilitza cookies (galetes) per oferir-te una millor experiència. Clicant "Accepto", consenteixes l'ús de galetes al teu dispositiu tal i com descrivim a la nostra política de cookies.