Una setmana per al Deleste Festival

Deleste FestivalEn una semana començarà el festival de la tardor per exel·lència a la ciutat de València. Es tracta del Deleste Festival. Fa només unes setmanes el Qfestival d’Alzira ja ens va servir de precedent per obrir una nova seguida de concerts “d’hivern”, deixant enrere un estiu amb festivals a la vora del mar. Així, La Rambleta serà l’encarregada d’acollir per tercer any consecutiu el Deleste, un festival que compta amb un cartell força diferenciat dels clàssics festivals estiuencs. Aquest any encapçalaran el cartell Grupo de Expertos Solynieve i El Columpio Asesino. A més actuaran Pony Bravo, els valencians Polock presentant el seu Rising up, Nueva Vulcano, Madee, els catalans Pau Vallvé i Maria Coma, Modelo de Respuesta Polar, Za! i Red Buffalo, entre d’altres. En aquesta tercera edició, l’electrònica cobrarà més presencia de la mà de Marc Piñol i Begun.Pel Deleste ja han passat artistas com Fanfarlo, Nudozurdo, Julio de la Rosa, Guadalupe Plata o Mujeres. Un festival que sens dubte és dels més vanguardistes de la ciutat de València, bé siga pels espais tan diàfans que possibilita la Rambleta o bé per la qualitat musical que la cita destila. Així mateix, enguany també es comptarà amb la sexta planta que fou recentment inaugurada, un lloc que ens trasllada al Berlin més estimat.

Una altra peculiaritat d’aquest festival és l’apartat que s’ha destinat als més menuts, el Deleste Kids, que tindrà lloc el dissabte 25 d’octubre de 11 a 14 hores. Hi hauran activitats per a xiquets, a banda de música per a tots els públics. Una aposta que com bé va dir anit Jairo Zabala, el cantant de Depedro, al concert de Benvinguda “els xiquets deuen de tindre dret a acudir a tot tipus de concerts”. A açò cal afegir que cada vegada són més els festivals i les iniciatives que inclouen una secció per als més menuts com el Primavera Sound. Per cert, els concerts de Benvinguda que estan tenint lloc aquestes últimes semanes d’octubre també estan aumentant el nivell i un clar exemple fou el concert de Depedro ahir, en un lloc tan íntim com ho fou el Botànic.

Ací us enllacem un documental lleuger i molt ben resolt sobre l’edició passada del Deleste. Al video, els grups que actuaren en 2013 parlen de la sensació que els va deixar el públic valencià, a més les entrevistes a les bandes van acompanyades de les explicacions de Quique Medina, l’organitzador del festival. Us esperem el proper cap de setmana per La Rambleta!