Txarango, Zoo o El Diluvi seran alguns dels grups que protagonitzaran la Festa per la Terra en defensa de la unitat de la llengua catalana

El pròxim dissabte 20 de febrer es celebrarà al municipi de Sant Vicent del Raspeig l'anomenada Festa per la Terra. Per a aquesta primera edició, les organitzacions de l'Esquerra Independentista que ho promouen (Endavant-OSAN, Arran i el SEPC) han triat la defensa de la unitat de la llengua catalana “més com a una necessitat que com a una proposta temàtica”. Segons expliquen els organitzadors, “les llengües actuen arreu del món com a un eix vertebrador dels pobles i un factor de cohesió social” i, per tant, “defensar la unitat de la llengua catalana vol dir defensar la unitat cultural dels Països Catalans”.

Festa-per-la-terra

Però més enllà de la temàtica de la Festa per la Terra, el més significatiu és que arriben per primera vegada a la comarca de l'Alacantí alguns dels grups més coneguts al panorama musical en català. Aquest és el cas dels caps de cartell de la festa, Txarango. Vingut des de Catalunya, el grup continua amb la presentació del seu últim treball Som Riu, un espectacle que en directe va molt més enllà de la música per sumar-li el circ, el teatre i la defensa de la cultura com a ferramenta de transformació social.

Així doncs, la sala The One obrirà les seues portes a les 21.30h i a les 22h començarà l'actuació de Kontaminació Akústica, el grup de ska-rock nascut a Biar al 2008 que ha presentat enguany el seu primer disc: Vestits amb paraules noves. La nit però guarda un segon plat fort, Cesk Freixas i El Diluvi realitzaran una nova actuació en el marc de la seua gira Protesta amb Motius, una extraordinària combinació de la guitarra i la veu del cantautor català amb el folk, la rumba i la cançó popular de la banda de l'Alcoià.

Per acabar d'arrodonir el cartell, també per primera vegada a Alacant, estaràn els Zoo Posse de la mà de Panxo. El que fora cantant d'Orxata Sound System presenta ara el seu treball conjunt amb la seua banda i la mescla i màster als Atòmic Studio de Mark Dasousa. Tempestes vénen del sud, combina un rap de lletres combatives amb bases electròniques que de ben segur garantiran un bon final de festa.

Per més informació i entrades: http://www.altaveu.cat/concerts/2015/02/20/txarango-zoo-el-diluvi-kontaminacio-akustika-sant-vicent-del-raspeig-10734.html