Train To Roots, Txarango i Oques grasses completen el cartell del Festival Diània

Festival Diània 2015 OntinyentL’organització del Festival Diània ha desvelat per fi les últimes tres bandes que restaven per confirmar per a la seua edició 2015. Amb l’anunci completa la programació d’aquesta jove cita que es celebra des de l’any passat. Es tracta de Txarango i Oques Grasses, dos formacions catalanes caracteritzades pel seu to festiu i engrescador i que vénen de realitzar dos reeixides gires que les han col·locat al més alt de la música alternativa actual cantada en català. Tanca el cartell Train To Roots, el toc internacional. Des d’Itàlia i per primera vegada a Ontinyent amb a ritme de reggae.

Seran per tant caps de cartell d’un esdeveniment musical i social que també compta amb noms com Green Valley un dels seus principals atractius. El plànol artístic és encara més suggerent amb la presència de nous projectes valencians a mitjan camí entre el pop i el rock com els de Tardor i Smoking Souls. Si a això sumem l’esperada presència de la prestigiosa banda de hip hop At Versaris i del reconegut cantant xativí Feliu Ventura, tenim davant de nosaltres una de les propostes d’oci musical més importants de pasqua, que es completarà amb l’actuació de diversos grups locals com Kaoba, La Trocamba Matanusca o Tashkenti, que farà el seu comiat.

Però no només es tracta de música, sinó que al plànol social el Festival Diània acollirà tota una sèrie de tallers, activitats, xerrades i conferències que conformen l’altra gran pota d’aquesta cita. L’any passat ja va aplegar més de 3.000 persones en la seua primera convocatòria. Enguany la segona edició espera estar prop de doblar aquesta quantitat d’assistents.

El que ja es pot afirmar sense dubtes, és que el Festival Diània ha aconseguit fer-se el seu lloc en l’agenda festivalera valenciana i contribueix a fer d’Ontinyent la ciutat forta de la cultura i la participació social a les comarques centrals valencianes, així com a reforçar el protagonisme de la ciutat en aquest àmbit supracomarcal.

Ja es poden aconseguir els abonaments per al Festival Diània per 15 euros anticipadament a València (CSB Terra de Benimaclet i La Mandragora), a Ontinyent al Consell Local de la Joventut i a l’Ateneu Popular Ca la Mera. A taquilla el preu serà de 20 euros. I per visitar el festival un únic dia hi hauran entrades a 10 euros al mateix recinte. Les entrades del concert del Teatre Echegaray s’adquiriran en taquilla per 4 euros.