Suculent Gilabert: l’instagramer de la cuina valenciana

El treball de Suculent Gilabert a les xarxes socials, i més concretament des del seu compte d’Instagram, no ha passat desapercebut per als professors de la prestigiosa universitat xilena Inacap. Per això l’instagramer valencià ha estat convidat per l’àrea d’estudis gastronòmics d’aquesta entitat acadèmica per fer una ponència i un showcooking en el que prepararà una paella, un arròs a banda i un arròs al forn. I tot dins del programa del Concurs Chef del Sur que se celebra del 3 al 6 d’octubre a Talcahuano (Xile) i que enguany arriba a la 16a edició.

suculent-gilabert

Miquel Gilabert (Suculent Gilabert). Foto: Xepo WS

El potencial artístic de Suculent Gilabert (Miquel Gilabert. Pedreguer, 1987) ha crescut a Instagram fins els 11.000 seguidors gastronòmics quan ara fa un any que només en tenia 700. L’esclat a les xarxes de Suculent Gilabert es deu a la creativitat dels plats que prepara i les composicions visuals que realitza, i tot apunta a que això només acaba de començar. Gilabert, després de treballar al bar familiar de Benidoleig i traure’s el grau de Sociologia, ha continuat formant-se en la cuina al Basque Culinary Center, amb un cicle formatiu superior de restauració i passant un estiu al restaurant de Quique Dacosta a Dénia (entre d’altres experiències).

Mai posaria un plat o una beguda que no són bons. La comunicació gastronòmica ha de tindre valors, perquè si no estem perduts

“M’agrada la imatge, sempre s’ha dit que els xiquets mengen amb els ulls. Però per a mi el més important és traslladar la idea que allò que està a la fotografia, amb els seus colors, contrastos i elements, està molt bo i és saludable. Mai posaria un plat o una beguda que no són bons. La comunicació gastronòmica ha de tindre valors, perquè si no estem perduts”. Des de la ciutat de València i per al món mostra cada dia les seues fotos amb un missatge positiu i alegre.

suculent-gilabert-2

Miquel Gilabert (Suculent Gilabert). Foto: Xepo WS

A Xile, aquest jove de Pedreguer cuinarà per als estudiants tres dels arrossos més nostrats: la paella, l’arròs a banda i l’arròs al forn. “Parlaré de la meua experiència a les xarxes però també vaig d’ambaixador de la gastronomia valenciana, per tant l’arròs no podia faltar”. Aquest però no és més que un dels projectes que Gilabert porta entre mans. Podem anunciar als lectors de Tresdeu que prompte el jove instagramer i cuiner encetarà una col·laboració amb esta casa. Però temps al temps, i bon profit!

~pagell~ 
					</div>
				</div>
			</div>
		</div>
    </div>
    <div class=

L'altaveu.cat utilitza cookies (galetes) per oferir-te una millor experiència. Clicant "Accepto", consenteixes l'ús de galetes al teu dispositiu tal i com descrivim a la nostra política de cookies.