Samuel Reina i Alarms

Samuel Reina estrena el seu primer llarga durada Alarms baix la producció de Tono Hurtado (productor d’altres bandes valencianes com Mai Mai o Tòrtel i membre de Tardor). Reina ja està placejat de l’escena indie valenciana amb la banda Antartica, però esta vegada es llença en una aventura i projecte personal. De fet per a este disc recupera alguna cançó del seu projecte previ com “Lay down”.

Estem davant d’un disc de folk-indie cantat en anglès, amb tot el que açò significa. Però Samuel Reina té una veu extremadament personal, fonda, a voltes rasposa, que pot tornar-se aguda quan ell vol, però sempre controlada i sense excessos, una veu monopolitzadora de l’atenció. Una veu per posar-la de la manera que siga a la seua targeta de visita. Fins i tot el més escèptic oient de l’indie no pot romandre neutre amb els greus de per exemple “She’s fantasy” o “Piece of wonder”. Perquè musicalment ens trobem en un disc molt despullat, guitarres acústiques i de tant en tant elèctriques, bateries molt puntuals i suavetes i la veu és la columna vertebral de tot el disc. En els ritmes passem de temes intimistes i hivernals a d’altres amb eixa punta de jovialitat que a voltes té el folk-indie de nova fornada, o com podem llegir en alguna ressenya, un ritme de publicitat digne de cervesa mediterrània. Només hi ha un tema cantat en castellà, “Al volar”, que resulta ser un bon exemple de la sonoritat diferent entre llengües quan es canta, sensorialment ens porta a llocs diferents (ep!, ni millor ni pitjor!). El fet que no trobem les lletres del disc a Bandcamp ens pot fer pensar que el principal missatge no està en la lletra sinó en la forma, i en açò Samuel Reina no ha estat el primer ni serà el darrer, però per favor, no el lapidem per això. Una proposta que caldrà seguir amb atenció, s’han encès les alarmes.

[bandcamp width=100% height=42 album=2719305635 size=small bgcol=ffffff linkcol=0687f5]

L'altaveu.cat utilitza cookies (galetes) per oferir-te una millor experiència. Clicant "Accepto", consenteixes l'ús de galetes al teu dispositiu tal i com descrivim a la nostra política de cookies.