Què escolten els valencians a Spotify?

spotify-valencians

Sorpresa! Spotify és, com Youtube, una de les plataformes més utilitzades a tot el món per escoltar música. El sistema suec permet indexar la localització dels usuaris i així poden saber que s’escolta més a cada lloc. La plataforma de música en streaming acaba de publicar llistats de les 100 cançons més escoltades a les principals ciutats de cada país. A casa nostra tenim dades de València, Alacant, Elx i Castelló.

La sorpresa ve quan observem la gran presència de música en valencià, que es mostra totalment hegemònica a Castelló, i comparteix protagonisme amb l’indie espanyol a les llistes de València i Alacant. Grups com La Gossa Sorda, Aspencat, Smoking Souls o Auxili rivalitzen amb IZAL, Second o Lori Meyers.Les preferències dels oïents d’Elx en canvi propicien una llista on s’intercalen noms de la música independent en espanyol i música comercial mainstream. Sorpren també la poca presència a Spotify d’estils comercials com el reggaeton i l’electrolatino entre d’altres.

Llista Spotify VALÈNCIALlista Spotify ALACANTLlista Spotify ELXLlista Spotify CASTELLÓL'altaveu.cat utilitza cookies (galetes) per oferir-te una millor experiència. Clicant "Accepto", consenteixes l'ús de galetes al teu dispositiu tal i com descrivim a la nostra política de cookies.