Premis Ovidi 2015: Aspencat, Zoo i Smoking Souls els més nominats

Premis Ovidi 2015

S’acaba de fer pública la llista de nominats als Premis Ovidi d’enguany a la producció musical valenciana en llegua pròpia. La gala de lliurament dels premis tindrà lloc el proper diumenge 22 de novembre al Palau de la Música de València en una fita històrica, just 10 anys després que un bon grapat de músics valencians es tancaren al mateix palau per a denunciar la situació d’exclusió per part de les institucions valencianes. Una dècada després la música feta en valencià floreix i assoleix públics abans insospitats, compta amb un sòlid circuit de música en directe i la producció i edició de nous treballs presenta xifres rècord, ara que les institucions comencen a valorar el patrimoni musical valencià en tota la seua extensió.

Els nominats d’enguany són bandes i artistes que fa poc han arreplegat el testimoni de projectes com Obrint Pas o Orxata Sound System, que han obert camí cap a la normalització musical valenciana. Aspencat (quatre nominacions), Smoking Souls, Tardor, Mai Mai, Zoo (quatre nominacions), Gener, Botifarra i El Diluvi són només alguns dels noms més destacats. Ací podeu trobar totes les nominacions:

LLISTA DE NOMINATS PREMIS OVIDI 2015

Millor disc de cançó d’autor Abraham Rivas, L’art de Glauc (autoeditat) Batà, Intermareal (Música de Telers) Clara Andrés, Entrelínies (Mésdemil) Ivan Brull, Canvi d’àngels (Comboi Records) Millor disc de folk Carles Dénia, L’home insomne (Comboi Records) El Diluvi, Motius (Música de Telers) Mara Aranda, Mare Vostrum (Picap) Pep Botifarra i Pau Cháfer, A un home que ve del poble, ningú fa abaixar la cara (autoeditat) Millor disc de hip hop i electrònica Aspencat, Tot és ara (autoeditat) Atupa, Expansion Pack (Mésdemil) Zoo, Tempestes vénen del sud (Propaganda pel Fet!) Arrap, Despertaferro (autoeditat) Millor disc de pop Júlia, Nuvoslàstic (Malatesta) Mi Sostingut, La constel·lació psoriasi (DIT / Fem-ho Junts) Gener, El temps del llop (Mésdemil) Òscar Briz, Entre llums i ombres (Mésdemil) Millor disc de rock La gossa sorda, La polseguera (Maldito) Smoking Souls, Nòmades (Propaganda pel Fet!) Mox, Tuactes i rebomboris (Mésdemil) Tardor, Una ciutat invisible (Mésdemil) Millor maqueta Esir, Malgrat tot L’home Brut, EP Geografies, Primer condicional Mosin Nagant, Gulag Shore Millors arranjaments i producció Cavallo i Hugo Mas, Pentàpolis (autoeditat) Smoking Souls, Nòmades (Propaganda pel Fet!) Aspencat, Tot és ara (autoeditat) Zoo, Tempestes vénen del sud (Propaganda pel Fet!) Millor cançó “Bolero de l’home insomne”, Carles Dénia “Contrallum”, Gener “Si el poguera partir (Cançó de batre)”, Mox amb Pep Gimeno Botifarra “Estiu”, Zoo Millor lletra “Dies sense llum”, Abraham Rivas “Amada Adama”, Cavallo i Hugo Mas “Contrallum”, Gener “Estiu”, Zoo Millor disseny Aspencat, Tot és ara. Disseny i il·lustracions d’Alba López. Tardor, Una ciutat invisible. Disseny de Maria Simó. Júlia, Nuvolàstic. Disseny de Sofía Hernández. Gener, El temps del llop. Il·lustracions de Carles Chiner. Millor videoclip “Energia”, Tardor. Videoclip d’Àlex Blat amb la col·laboració de David García Casany. “Vell plaer”, Mara Aranda. Produït per Picap. “Cançó d’octubre”, Mai Mai. Dirigit per Pau Berga i produït per Mario Sancho (Tresdeu Media). “Música naix de la ràbia”, Aspencat. Produït per Tresdeu Media, amb direcció de Pau Berga.

L'altaveu.cat utilitza cookies (galetes) per oferir-te una millor experiència. Clicant "Accepto", consenteixes l'ús de galetes al teu dispositiu tal i com descrivim a la nostra política de cookies.