Nou videoclip de La Fúmiga el dia de la RepúblicaLa Fúmiga llança nou vídeoclip de la canço “El Preparat” en la que col·laboren Pupil·les i Jazzwoman. Es tracta d’una de les cançons que formen part del disc Espremedors (Halley Records, 2019), publicat ara fa uns mesos. La Fúmiga carrega en aquesta cançó en contra de Felip VI “el Preparat” perquè tal com ells mateixos diuen, “és un producte de la restauració borbònica. Un producte venut a la població com a excel·lent, format i capacitat per a la seua tasca de representació de l’Estat, per tal de crear un estat d’opinió favorable a la monarquia envers una república on el Cap d’Estat és triat per la ciutadania”.


El Preparat, com diu la cançó, agafa les regnes quan la imatge de Joan Carles I, posat a dit pel dictador, està en clar declivi. Arriba, doncs, per salvar-li la papereta al pare, a la Corona i a ell mateix. Ara, en plena crisi sanitària, marca distàncies amb son pare per a intentar salvar una institució en hores baixes.


La Fúmiga també comenta que entre les grans aportacions al país “destaquen la seua presència en inauguracions, visites d’obres, finals de Copa del Reis i, per descomptat, els missatges de Nadal. Però quan les coses s’han posat lletges ha deixat palesa la inutilitat de la Corona en una societat moderna. Felip VI ha optat per les palmadetes a l’esquena i la visita a hospitals, que han de parar les seues tasques per fer-li homenatges”.


Al clip apareixen els membres de la casa dels Borbons des de la seua instauració a sang i foc a càrrec de Felip V amb la seva política uniformadora i genocida. Personatges ridículs, inútils i ineptes que van deixar Espanya a la cua d’una Europa que avançava al ritme de melodies republicanes.Podeu llegir l'article original Nou videoclip de La Fúmiga el dia de la República a la Tresdeu.com.


L'altaveu.cat utilitza cookies (galetes) per oferir-te una millor experiència. Clicant "Accepto", consenteixes l'ús de galetes al teu dispositiu tal i com descrivim a la nostra política de cookies.