No hi haurà edició del Rebrot aquest 2015

El Rebrot, l'Aplec de Joves dels Països Catalans, no tindrà edició aquest 2015. Arran, l'organització juvenil de l'Esquerra Independentista i entitat que organitza el Rebrot, ha confirmat a Racó Català que enguany no se celebrarà el ja tradicional festival musical, tot i que no n'han aclarit els motius.

rebrot

Una mica d'història

La primera edició del Rebrot va tenir lloc l'any 2001 a Berga com a aplec del Pi de les Tres Branques, símbol de la unitat dels Països Catalans. I és que degut al seu simbolisme, el Pi de les Tres Branques va acollir aplecs sota l'auspici de la Unió Catalanista, suspesos durant la Dictadura de Primo de Rivera. L'any 1980 es van recuperar i es va celebrar ininterrompudament cada tercer diumenge de juliol.

Va ser l'any 2001 que el Casal Panxo de Berga, impulsat per l'assemblea de Maulets del Berguedà, es va fer càrrec de l'organització del primer aplec conegut com a Rebrot. La festa va aplegar més de 2.000 persones que van poder gaudir de concerts, acampada i activitats diverses com xerrades, debats, tertúlies, tallers i un llarg etcètera.

ÉS des de l'any 2013 que Arran, l'organització que uneix Maulets i la CAJEI, organitza el Rebrot. L'aplec també ha tingut canvis d'escenari des del seu inici, i és que a part de Berga també s'han celebrat diverses edicions a Argentona i Sant Celoni.

El Rebrot es defineix com a punt de trobada del jovent independentista d'arreu dels Països Catalans i vol ser un espai de lluita i intercanvi d'idees i experiències "per avançar juntes en la construcció d'uns Països Catalans independents, socialistes i feministes".

L'altaveu.cat utilitza cookies (galetes) per oferir-te una millor experiència. Clicant "Accepto", consenteixes l'ús de galetes al teu dispositiu tal i com descrivim a la nostra política de cookies.