Nativa defuig dels estils sense desfer-se de les seues arrels

Primer vam descobrir Valira, projecte personal de Juan Zanza, guitarrista de La Raíz, i després arribava Nativa, un projecte amb uns quants membres de la formació de Gandia, sobretot amb la veu de Julio. Nativa es presenta com un projecte que defuig dels estils i és de veres que ni ha una varietat estilística important, però la cabra sempre tira a la muntanya – o dit d’una altra manera – un mai es pot desfer de les seues arrels. Unes arrels que en el cas present venen de Jamaica i que es dissimulen més o menys.


El recentment faltat Iñigo Muguruza, quan l’aventura de Negu Gorriak apuntava a la fi, es va treure del barret els llatins Joxe Ripiau i la clau va raure en no tindre res a veure amb el d’abans i acabaren – anys més tard – sent uns mites de la música mestissa. Nativa al contrari evoluciona però no trenca ni pel missatge ni per l’estil amb la formació mare. Per tant inevitablement sempre els compararem amb La Raíz.


Descarrega i escolta en línia NativaPodeu llegir l'article original Nativa defuig dels estils sense desfer-se de les seues arrels a la Tresdeu.com.


L'altaveu.cat utilitza cookies (galetes) per oferir-te una millor experiència. Clicant "Accepto", consenteixes l'ús de galetes al teu dispositiu tal i com descrivim a la nostra política de cookies.