Mª del Mar Bonet, Clara Andrés, Atupa i La Rana Manca encapçalen el Trovam! Castelló 2014

Maria del Mar Bonet i Borja PenalbaQuan falten dos mesos curts per a la celebració del Trovam! 2014 a Castelló de la Plana, arriben les primeres confirmacions del seu cartell musical: Maria del Mar Bonet, Clara Andrés, Atupa i La Rana Manca, encapçalaran la nòmina d’artistes que comptarà amb una quinzena de grups musicals i un conjunt de professionals que vindran a debatre en torn al futur de les indústries culturals. El Trovam! es celebrarà els dies 2, 3 i 4 d’octubre en 6 espais culturals de Castelló de la Plana: el Paranimf de l’UJI, el Teatre Raval, la Pèrgola, la Llotja del Cànem, la Plaça Santa Clara i el Museu de Belles Arts.

L’encarregada d’inaugurar aquesta fira-festival serà l’artista mallorquina Maria del Mar Bonet, sense dubtes, una de les creadores més reconegudes del paisatge musical mediterrani. Porta des dels anys 1970 donant a conéixer el patrimoni musical de la Mediterrània, enriquint-lo amb cançons pròpies i posant música a textos i poemes d’escriptors de diverses generacions.

Maria del Mar Bonet presentarà en el Paranimf de la Universitat Jaume I el seu nou directe en companyia del músic valencià Borja Penalba, autor dels arranjaments d’aquest nou repertori de l’autora mallorquina, i compartirà escenari amb Tomàs de los Santos, un músic que, amb la recent publicació del disc ‘Dones i dons’ (Premi Ovidi Montllor 2014 al millor disc de cançó), s’ha convertit en un dels cantautors més destacats de la música valenciana.

trovam_1Entre les actuacions del Teatre Raval, una de les més recomanables serà la de Clara Andrés. La compositora d’Oliva vindrà a presentar el seu tercer disc “Entrelínies”, un treball que consolida la mirada fràgil i intimista dels discos anteriors que està sent molt valorat per la crítica i el públic.

El recinte de la Pèrgola comptarà amb la presència del rap compromés d’Atupa. Els de Montcada porten entre mans un dels projectes més sòlids de la cultura hip hop feta a València. Cançons-dard que posen la mirada en els efectes co-laterals de la societat de consum i els abusos del poder. Per últim, la formació local La Rana Manca, serà protagonista que donarà el toc festiu a la convocatòria. Amb un estil que fusiona rumba, flamenco, salsa o ranxera, els de Vila-real compten cada vegada amb més seguidors. La resta del programa serà donat a conéixer en les pròximes setmanes. La venda d’entrades està previst que comence a finals d’agost.