21 març 2017
L’obra La Sección explica el masclisme a Espanya

Darrere de La Sección està el puny i lletra de Jessica Belda i Ruth Sánchez i la batuta de Carla Chillida. La intenció de l’obra és situar a l’espectador en el passat per a viatjar constantment al present. Per a aconseguir una catarsi en els espectadors i espectadores, l’’obra se centra en la figura de Pilar Primo de Rivera i en l’evolució de la institució feixista de principis de segle, Secció Femenina.
Quina és l’herència rebuda que encara ara roman a la societat? Les creadores Jessica Belda i Ruth Sánchez expliquen que a partir de la figura de Pilar Primo de Rivera es representen “els aspectes que van tenir una importància cabdal en l’esdevenir de les vides de tantes dones, marcades per unes imposicions educatives-polítiques-religioses i de gènere”.
La directora, Chillida, explica que “des de l’any 1939 les fronteres espanyoles es van tancar de colp i es va aniquilar la connexió amb la resta del món; ara es tracta de fer veure al públic com haguérem sigut, què haguérem aconseguit com a país i quin seria el rol vertader de la dona en els nostres moments actuals. Els canvis sobre aquesta situació han sigut notables i l’atractiu aquesta obra és visitar teatralment l’origen d’una situació destructiva i manipuladora”.
Amb “La Sección” es viatja a través de la història: “el discurs inaugural de la Falange espanyola, la integració de la Sección Femenina com un òrgan burocràtic dins del règim”. El dia a dia de les mares i àvies que ho visqueren i la memòria que marca el seu present.
“La Sección”, compta amb un repartiment íntegrament femení: Natalie Pinot, Jessica Belda Peiró i Manuela Rodríguez Herrera. Aquells i aquelles qui vulguen assistir a l’obra històrico-política només tindran una única oportunitat el divendres 24 de març a les 20.30h.
Més notícies
‘Icerberg’, nou disc de Miki Nuñez
20 novembre 2020
Nous videoclips per descobrir música sense límits
17 novembre 2020
Els festivals valencians ajornats que ja tenen data per a 2021
17 novembre 2020