La XXV Mostra de Teatre d’Alcoi portarà 34 espectacles a escena

cartell2015Alcoi a escena! La XXV Mostra de teatre d’Alcoi arriba a la ciutat d’Ovidi des del 30 de maig fins el 5 de juny, set dies d’art dramàtic ininterromput, des del matí a la nit. El progama d’aquesta vint-i-cinquena mostra de teatre integra una oferta cultural molt variada, tant en castellà com en català: teatre familiar, per als menuts, de comèdia, drama, teatre d’inclusió social, històric, polític, concerts teatralitzats, dansa, dansa-circ, circ, recitals i monòlegs. Els espais que acolliran la dramatúrgia seran el Teatre Calderón, el Teatre Principal, El Centre Cultural, Teatre Salesians, el Saló Savoy i, a l’aire llure, la Plaça de Dins.

La situació política, social i econòmica al País Valencià dóna molt de joc per fer humor i la qualitat humorística d’un país és indicadora de la seua salut democràtica. Xavi Castillo (Pot de Plom), desembussador en cap i amb l’espectacle 25 anys de romanços, desobstruirà amb sàtira i desvergonyiment la política valenciana, en especial, el Partit Popular el dilluns 1 de juny a les 19h a la Plaça de Dins d’Alcoi. Es quedarà curt amb la imitació de Rita? El dimecres 3 juny a les 23:30h al Saló Savoy, l’humorista televisiu i ambaixador de la #PaellaEmoji, Eugeni Alemany, ens assegura que En persona guanye. Aquest espectacle improvisat, irreverent i interactiu, ens mostra la versió monologuista -que el cognom no vos enganye- del suecà Eugeni Alemany.

Al Teatre Calderón trobarem les obres com el teatre familiar Aladín, un musical genial, obra que encetarà la mostra el 30 de maig a les 19h, el teatre d’inclusió social amb Històries de la senyoreta Cullereta el 31 de maig a les 19h, el teatre multidisciplinar Temptacions el dimarts 2 de juny a les 22:30h, la dansa-circ Divenire de la comanya vasca ‘Circle of trust & Logela’ el dimecres 3 de juny a les 20h. La crítica a l’educació d’uns infants mimats la portarà l’obra VIP el dijous 4 de juny a les 21:30h. I finalment, la dansa clàssica del Ballet de la Generalitat donarà l’últim pas de ball amb músiques de Bach, Haendel, Tchaikowsky i Hindemithal el 5 de juny a les 20h.

Al Teatre Principal  l’1 de juny a les 20h tenim cita amb la filosofia: la companyia catalana Tiztina ens porta Distancia 7 minutos on felicitat, justícia i destí confluiran en un espectacle de 80 minuts protagonitzat pel jutge Fèlix. Qui va matar el rei Enric IV? Si eres un fanàtic de la història, el 2 de juny a les 19:30h ho podràs esbrinar amb Matar al Rey, un thriller medieval en la Castella del segle XV. I el 3 de juny a les 22h s’estrena Matant el temps: l’espectador s’empatitzarà amb Joan i les seues particulars excentricitats, la nostàlgia i la festa de la vida. I una altra estrena pel 4 juny a les 19:30h: Paraules majors, de l’Horta Teatre, on ens pregunten “Recordeu l’any 2015? Va ser l’any de l’èxtasi electoral. La gent, que només havia sigut protagonista del seu empobriment, va tindre entre les mans les paperetes on estava escrit el futur. El seu futur? O el dels polítics, eixos éssers pluricel·lulars tan injustament desacreditats?”. I per tancar les cortines del Teatre Principal, el recital poètic en castellà Caminando con Antonio Machado ens apropa als últims versos del poeta amb un rerefons musical.

Al Centre Cultural el futbol també té lloc al gènere de Shakespeare: dilluns 1 de juny, a les 22h tindrem 50′ de Pep Talk. Quines són les claus de l’èxit de Pep Guardiola? És la cultura catalana una cultura empresarial? Quin és el secret?; i el dimarts 2 de juny a les 22:30h Penev, en homenatge al valencianista Lubo Penev, posarà en una mateixa sala els amants del futbol i detractors del teatre i viceversa. Les titelles cobren vida el 3 de juny a les 18:30h amb Vuela Pluma la història d’un ocell que vol eixir de la gàbia i volar lliure, un tema per a què els xiquets entenguen el valor de la llibertat. I el dijous 4 a les 23:00h l’obra Laura ens plantejarà el problemes de la comunicació en les relacions personals i la família.

Els espectacles a l’aire lliure es retroben a la Plaça de Dins d’Alcoi. El 2 de juny a les 18:30h, els arcs classicistes medievals seran testimonis d’acrobàcies dels Bot-Project amb l’espectacle Collage i el 4 de juny a la mateixa hora amb els balears Cia Des-Equilibrats importen acrobàcies i malabars amb In-compatibles per tractar “les relacions humanes, la comunicació i les diferències individuals des d’un punt de vista còmic, divertit i amé”. I divendres 5 de juny Pop’s corn farà esclatar el blat de moro amb un concert musical de 15 cançons en valencià amb veu en directe.

 

L'altaveu.cat utilitza cookies (galetes) per oferir-te una millor experiència. Clicant "Accepto", consenteixes l'ús de galetes al teu dispositiu tal i com descrivim a la nostra política de cookies.