La vida després del FesllochEl 2006 l’associació cívica Escola Valenciana presentava el primer festival Feslloch com la cloenda de la Gira, el circuit musical associat a les Trobades d’Escoles en Valencià que promou la música feta en valencià. Amb el pas del temps, el Feslloch s’ha convertit en el principal aparador de música cantada en llengua pròpia i l’edició del 2015 ha suposat una gran passa cap a la seua professionalització. Amb una assistència que ha superat totes les previsions, el festival es consolida al calendari festivaler valencià, i es mostra cada vegada més sensible a les bandes que aporten noves sonoritats a eixa escena caracteritzada per la utilització del valencià com a llengua artística i vehicular. A l’edició d’enguany han brillat les noves propostes d’Smoking Souls, Mai Mai, Tardor, Egalité i El Diluvi.

No són poques les crítiques que se li han fet al Feslloch, i segurament alguns tenen raó. Serà capaç el festival d’afrontar els seus nous reptes de cara a la seua 11a edició? Vos deixem amb els primers vídeos que han anat sorgint després que Benlloch (Castelló) es desbordara per milers de joves i per la millor música feta en valencià.

L'altaveu.cat utilitza cookies (galetes) per oferir-te una millor experiència. Clicant "Accepto", consenteixes l'ús de galetes al teu dispositiu tal i com descrivim a la nostra política de cookies.