La Mutant 2020: propostes atrevides i talent valencià

Ja coneixem la programació de La Mutant 2020. Aquest matí s’ha donat el tret d’eixida a la seua nova temporada, la primera que ha estat dissenyada íntegrament per la nova coordinadora artística Marta Banyuls. Aquest espai escènic situat al barri del Grau de València ha elaborat una programació on tenen cabuda diverses arts. Podrem veure fins al pròxim mes de juny, dansa, circ, audiovisual, concerts i una estreta relació amb associacions i col·lectius de l’entorn.


Programació


La Mutant 2020


Febrer • TAIAT DANSA – TRES. DE BALLET TRIÁDICO

  Dansa // 14 i 15 de febrer

 • PRESENTACIÓ DEL NOU DISC D’ANDREU VALOR, INSURRECTE

  Música // 20 de febrer

 • VOADORA – HEMOS VENIDO A DARLO TODO

  Teatre // 21, 22 i 23 de febrer

 • LOS CIELOS CABIZBAJOS – LAGARTIJA NICK

  Música // 28 de febrer

 • MOMA TEATRE – JOSÉ K, TORTURADO

  Teatre // 29 de febrer i 1 de març


Març • ARRITMADOS – YO, PÚB(L)ICA

  Circ feminista // 5 i 6 de març

 • TESA + ESCARLATES + LAS HIJAS DE LA CUMBIA

  Música // 7 de març

 • EMERGENTS AL PALAU DE LA MÚSICA

  Música // A partir del 21 de març

 • LA MEMORIA NO OLVIDADA

  Documental // 26 de març

 • PATRICIA PARDO – LA VACA QUE RIU

  Teatre // 27 i 28 de març


Abril • MERCEDES MÁIS EU – DANSA VALÈNCIA

  Dansa // 3 d´abril

 • UN MUNDO APARTE DENTRO DEL MUNDO

  Teatre // 5 d´abril

 • LE DANCING PEPA

  Música // 9 d´abril


 • La Teta Calva – El Muro


  ROBERTO HOYO – LÁZARO

  Teatre // Del 14 al 18 d´abril


 • LABDESERIES 2020

  Audiovisual // Del 22 al 25 d´abril

 • CLUB MUTANTE

  Dansa contemporània // Del 29 d´abril al 2 de maig


Maig • LA OTRA BESTIA – LA MUJER MÁS FEA DEL MUNDO

  Teatre // 8, 9 i 10 de maig

 • CABANYAL ÍNTIM

  Dansa, audiovisual // 12, 13 i 14 de maig

 • POPS MARÍTIMS

  Música // 15 i 16 de maig

 • CERTAMEN COREOGRÀFIC 10 SENTIDOS

  Dansa // 23 de maig


Juny • LA TETA CALVA – EL MURO

  Teatre // 5 i 6 de juny

 • TAGOMAGO FEST

  Música // 12 i 13 de juny

 • ELECEDE – PÈLS DE COLOM

  Dansa // 19, 20 i 21 de juny


Dansa


Per començar, aquest cap de setmana s’estrenara Tres l’últim espectacle de la companyia valenciana Taiat Dansa. Dins el marc del certamen Dansa València, la sala municipal acollirà la representació de Mercedes máis eu (3 d´abril), una col·laboració molt especial entre l’artista Janet Novás i la compositora Mercedes Peón per explorar la relació entre la dansa i la música i les seues múltiples possibilitats.


La Mutant Febrer 2020

Taiat Dansa – TRES. de ballet Triàdic


 


En la mateixa direcció es mou Pèls de colom (del 19 al 21 de juny), on la companyia eLeCeDe aposta per una interacció entre la dramatúrgia lineal i la dansa contemporània. Tot això sense oblidar la segona edició del Club Mutante, el projecte dinamitzador de la dansa en totes les seues expressions i que, una vegada més, farà coincidir la seua estada a La Mutant amb el Dia Internacional de la Dansa.


Teatre a contracorrent


Febrer Brillant

Voadora – Hemos venido a darlo todo


La primera proposta teatral arriba de la mà de la companyia Voadora i el seu espectacle Hemos venido a darlo todo (del 21 al 23 de febrer), on la definició de l’espècie humana a través de la música constitueix un element determinant.


Poc després, arribarà el torn per dos muntatges autòctons: José K, torturado (29 de febrer i 1 de març), la reflexió de Moma Teatre sobre la justificació de la tortura amb un important component audiovisual, i Yo, púb(l)ica (5 i 6 de març), una analogia entre la figura femenina i l’art circense de la mà de la creadora, directora i intèrpret Júlia Martínez. En una línia semblant es mou La vaca que riu (28 i 29 de març), l’espectacle de la clown Patricia Pardo.


Aquestes noves dramatúrgies amb segell valencià seran, de fet, una de les apostes primordials de la Mutant per a aquestos mesos. Propostes integradores i allunyades de convencionalismes com Un mundo aparte dentro del mundo (5 d’abril), mostra de teatre autorreferencial en què autèntics reclusos i ex reclusos creen una peça original a partir de les seues pròpies experiències. O tan desafiants com Lázaro (del 14 al 18 d’abril), adaptació al format llarg del text de Roberto Hoyo que es va poder veure a Russafa Escènica, i El Muro (5 i 6 de juny), la peça de La Teta Calva inspirada en Pink Floyd i centrada en una dona la vida de la qual s’enfonsa.


Una premissa, la de la dona ferida, que també serveix de base a la directora, dramaturga i cantant catalana Bàrbara Mestanza per al seu muntatge La mujer más fea del mundo (del 8 al 10 de maig).


Música i festivals


Des del crit d’insurrecció del contestà Andreu Valor (20 de febrer) a l’al·legat contra la guerra de Lagartija Nick amb Los cielos cabizbajos (28 de febrer, amb la col·laboració de l’Agrupació Santa Cecília del Grau de València), passant pel concert commemoratiu del Dia de la Dona amb Tesa, Escarlates i Las Hijas de la Cumbia (7 de març), les propostes musicals de la Mutant oferiran conscienciació i festa a parts iguals. Tot sense oblidar el contagiós swing jazz de Le Dancing Pepa (9 d’abril) o el pop-rock valencià de Gener (26 de juny), ni tampoc els festivals musicals que, un any més, passaran per l’espai de Joan Verdaguer, Pops Marítims (15 i 16 de maig) i Tagomago Fest (del 12 al 14 de juny).


La Mutant 2020

Andreu Valor


 


Més enllà de les trobades de caràcter musical, La Mutant tornarà a ser seu de certàmens artístics de referència com Contorsions (26 d’abril), 10 Sentidos (23 de maig) o Cabanyal Íntim (12, 13 i 14 de maig), aquest últim mitjançant un apartat especial dedicat als documentals baix la denominació Íntim Docs. Una proposta audiovisual que, dins de la nova programació, també estarà present amb una nova entrega de festival LABdeseries (del 22 al 25 d´abril), la Mostra de l’Audiovisual Valencià a càrrec de Redacción Atómica (11 de juny) i la projecció del documental sobre la repressió franquista La memoria no olvidada (26 de març).


Tasca social i activitats paral·leles


A més dels espectacles i esdeveniments programats, La Mutant continuarà desenvolupant en aquestos mesos una important funció social i formativa, que inclourà una cessió a La Finestra Nou Circ per realitzar tallers de circ o la presència d’alumnes dels centres de la zona mitjançant funcions concertades de Lázaro o La memoria no olvidada. De la mateixa manera, la sala acollirà durant aquest període les activitats de teatre de CEIP El Grau i l’IES Balears.


Pel que fa a les activitats paral·leles, La Mutant serà la seu de les reunions de l’Associació de Gestors Culturals i programarà diverses trobades entre públic i artistes després d’actuacions com les de Voadora, Moma Teatre o Patricia Pardo. A més, estan previstes classes magistrals a càrrec d’Ismael Ivo i Rachid Ouramdane, així com diferents residències de creació de joves companyies de dansa i arts en viu.


Podeu llegir l'article original La Mutant 2020: propostes atrevides i talent valencià a la Tresdeu.com.


L'altaveu.cat utilitza cookies (galetes) per oferir-te una millor experiència. Clicant "Accepto", consenteixes l'ús de galetes al teu dispositiu tal i com descrivim a la nostra política de cookies.