Júlia, Zoo i Smoking Souls brillen als Ovidi 2017

Premis Ovidi 2017

La XII edició dels Premis Ovidi es va celebrar ahir a Castelló, dins dels actes del festival Trovam. Enguany, els premis organitzats pel Col·lectiu Ovidi Montllor, que reconeixen el millor de la música en valencià han estat molt repartits. En aquesta edició no va haver un vencedor clar, però Júlia, Zoo i Smoking Souls van destacar especialment amb dos premis cadascú. La resta de candidatures han aconseguit un guardó. Aquestes són: Mireia Vives i Borja Penalba, Apa, Candela Roots, Tardor, Nuc i Tomàs de los Santos. Tresdeu Media va rebre el premi a millor videoclip per “Vida” d’Smoking Souls, dirigit per Pau Berga.

A més, també es va fer entrega dels dos premis honorífics que ja tenien guanyador decidit i anunciat. El segell discogràfic ja desaparegut Comboi Records va ser reconegut pel suport a la música en valencià i Maria del Mar Bonet —que va actuar hores abans davant un auditori ple— va rebre el reconeixement a la trajectòria, pels seus 50 anys d’escenaris.

Tot i ser una nit d’alegries, hi ha molts aspectes que s’han de millorar si volem que els Ovidi tinguen sentit. Ahir ens trobàvem una sala enorme sense butaques, només alguna cadira i algunes taules junt a l’escenari. La majoria dels assistents estaven drets, escampats per l’espai, pel que la imatge contrastava molt amb les darreres edicions, per exemple, al Palau de la Música de València. Tot el sector hauríem de pensar si són aquests els premis que es mereix la nostra música.

Llista de premiats als Ovidi 2017

Millor disc de cançó d’autor Mireia Vives i Borja Penalba, Línies en el cel elèctric (Mésdemil)Millor disc de folk Apa, Flamencianes (Mésdemil)Millor disc de hip-hop i electrònica Zoo, Raval (Propaganda pel Fet!)Millor disc de mestissatge Candela Roots, Humanité (Mésdemil)Millor disc de pop Tardor, Patraix (Primavera d’Hivern)Millor disc de rock Smoking Souls, Cendra i or (Propaganda pel Fet!)Grup revelació (Premi Escola Valenciana) Nuc, Arran del mar (autoeditat)Millor producció i/o arranjaments Júlia, Pròxima B (Malatesta)Millor cançó Tomàs de los Santos, “Balconades”, Segona mà (Mésdemil)Millor lletra Zoo, “La mestra”, Raval (Propaganda pel Fet!)

Millor disseny Soysoft i Magda Arques, per Pròxima B de Júlia (Malatesta)

Millor videoclip Pau Berga (direcció) i Tresdeu Media (producció), per “Vida” de Smoking Souls