Joan Villalonga sent el magnetisme del Japó a ‘Una noche en Shinjuku’

El músic castellonenc Joan Villalonga tornà a publicar la passada primavera un disc, Una Noche en Shinjuku. Al precedent treball Un día en Aberdeen (2017) s’impregnava del so de les illes britàniques. Ací, un viatge al Japó li servix d’excusa per cercar inspiració. Shinjuku és un barri mític de Tòquio, el barri de l’estació de tren, el barri dels gratacels i els panells publicitaris. També un parell de carrers de barri roig i bars estrambòtics. Potser el barri de tots els tòpics que tenim al cap els que mai hem xafat el Japó.


A este disc Villalonga fuig doncs d’una sonoritat estàndard i experimenta amb un pop que se’n va cap al progressiu quan major és l’estranyesa del relat. Els grans del rock i el pop sempre tingueren una atracció magnètica pel Japó i Villalonga, a la seua manera, hi aporta la seua pedreta. Col·laboren en el disc uns quants noms del rock de Castelló City que s’adapten bé de tot a l’evocació oriental. Podem trobar Junior Mackenzie, Juanmi Marín de Montefuji i Félix Gimeno (Sánchez).


Escolta el discPodeu llegir l'article original Joan Villalonga sent el magnetisme del Japó a ‘Una noche en Shinjuku’ a la Tresdeu.com.


L'altaveu.cat utilitza cookies (galetes) per oferir-te una millor experiència. Clicant "Accepto", consenteixes l'ús de galetes al teu dispositiu tal i com descrivim a la nostra política de cookies.