Hui comença La Cabina, el festival de migmetratges València

La Cabina Migmetratge ValènciaAmb més de 240 migmetratges rebuts La Cabina, el Festival Internacional de Migmetratges de València, torna per a oferir al públic valencià el millor cinema narrat entre 30 i 60 minuts.

És l’únic festival d’àmbit internacional dedicat exclusivament al format del migmetratges. No en va, ja són set els anys que porta treballant molt dur per a ser un referent de qualitat en el panorama internacional. La Cabina, que se celebrarà del 6 al 16 de novembre, té com a principal novetat el seu canvi de seu: les pel·lícules de la Secció Oficial es projectaran en la sala Luis García Berlanga de la Filmoteca de València. Enguany, a més, es comptarà amb migmetratges de països no seleccionats fins ara com Estònia, Croàcia, Iran i Bèlgica.

Pel que fa als gèneres, predomina el drama, però s’ha obert les portes al gènere de la comèdia absurda i a un cinema més naturalista i cru en la línia dels germans Dardenne.). També hi ha aportacions de ciència ficció, històric…

Les seccions de La Cabina

- La Oficial. Mostra la selecció de 24 migmetratges contemporanis a competició. El premi del Festival està valorat en 600 euros.

– La Cabina Inedits. En el qual es projectaran migmetratges de directors consagrats; obres que malgrat haver sigut realitzades anys arrere, són desconegudes per al gran públic a causa que no van gaudir de distribució i projecció en sales comercials.

– La Cabina Classics. Permet gaudir de la projecció a l’aire lliure d’un mig clàssic del cinema mut acompanyat de música en directe. Aquestes cites se celebren també al llarg de l’any. En el seu afany d’ampliar la seua oferta cultural més enllà del marc del Festival, La Cabina ofereix sessions cinematogràfiques que acosten al públic no solament al format del migmetratge, sinó també als grans clàssics del cinema mut. El cartell de ‘aforament complet’ d’aquestes passades avala l’èxit de la proposta. Per la pantalla de les sessions de La Cabina Classics han passat joies cinematogràfiques com The Kid de Charles Chaplin, El modern Sherlock Holmes de Buster Keaton o Dr. Jack de Harold Lloyd.

- Aula Cabina. Acull projeccions matinals per a col·legis de primària i secundària de migmetratges adaptats a aquest rang d’edat amb una proposta didàctica perquè els alumnes reflexionen en conjunt, a través de qüestionaris i debats, els temes que en elles es tracten.

Per més informació, horaris i preus visiteu la pàgina web oficial de La Cabina. La Cabina Migmetratge València La Cabina Migmetratge València La Cabina Migmetratge València La Cabina Migmetratge València La Cabina Migmetratge València La Cabina Migmetratge València La Cabina Migmetratge València La Cabina Migmetratge València La Cabina Migmetratge València La Cabina Migmetratge València La Cabina Migmetratge València La Cabina Migmetratge València