Estrenem ‘Baladre’ la nova cançó de L’Home Brut

Tan rosada, estiuenca i evocadora. I tan mortal. Com l’argument d’una pel·lícula de la sobretaula de diumenge, floreix la Nerium oleander en la ribera abans de la canícula, quan els enamorats i les famílies i cada colla de col·legues acudeix al riu a embriagar-se de rajos de sol. I tot el paisatge és de baladre, vida i verí, amb la seua flor dionisíaca i demoníaca –comproveu la seua toxicitat– a qui L’Home Brut li ha dedicat el seu últim senzill.


I per a fer-ho s’han vestit també de Baladre (Primavera d’Hivern, 2021), com el títol de la cançó. Això és: compondre una melodia insòlitament suau en la història de la banda. Els mateixos membres del grup van transformar el seu rol: el cantant Eneas Ribelles va deconstruir la seua veu amb vocoder i va cedir el seu instrument, el baix, a Martín Aguirre, habitual guitarrista de la banda; el bateria Alexandre Sanjuán es va fer càrrec també de l’ukelele; Manel Samper va desconnectar la distorsió de la seua guitarra i el teclista Carlos Part es va ocupar del theremin, eixe instrument en què el so es regula amb la mà polsant ones a l’aire.


Baladre exigia que el rock es prenguera un descans, tombant-se a la vora del Xúquer, perquè segurament un any com este ho demana a crits. El tema, però, no és mera poesia pastoral. És un cant que naix del desencant. La lletra va ser escrita els dies més grisos de 2020, quan els components de L’Home Brut estaven tancats a casa, dispersos en pisos de diferents ciutats mentre les notícies parlaven d’una nova crisi econòmica, l’enèsima per a la seua generació, ressaca perfecta de la pandèmia.


D’eixa impotència va brollar Baladre, una fugida mental als estius despreocupats a la Vall Farta, paisatge de l’imaginari comú del grup. Per això la lletra sona evocadora i la melodia rebaixa els pics de decibels habituals en la banda. I L’Home Brut s’allunya momentàniament dels seus referents clàssics, com Berri Txarrak, per a acostar-se a l’indie pop de bandes com Boy Pablo o al so bedroom de Cupido. I on s’han acompanyat de les imatges de Koratge, Nestor Costa i Carla Pereyra en un videoclip protagonitzat per Marta Roda.Podeu llegir l'article original Estrenem ‘Baladre’ la nova cançó de L’Home Brut a la Tresdeu.com.


L'altaveu.cat utilitza cookies (galetes) per oferir-te una millor experiència. Clicant "Accepto", consenteixes l'ús de galetes al teu dispositiu tal i com descrivim a la nostra política de cookies.