Els premis engeguen el Festival Altaveu

El jurat ha decidit que els Premis Altaveu 2012 recaiguin en la Cobla Sant Jordi, Els Amics de les Arts, Joan Chamorro i Andrea Motis Maika Makovski, a més de la plataforma Verkami i el festival popArb. El Premi Lletra ha estat per a "Temps per mirar el temps" de Verd i Blau.


El proper 6 de setembre s'entregarà els Premis Altaveu d'enguany, una cita que llança el tret de sortida del festival (que enguany celebra la 24a edició) i que vol ser un reconeixement a la tasca musical de sis propostes.El jurat, format per Consol Saez (Ràdio 4), Jaume Camprubí (periodista i crític musical), Jordi Bertran (gerent de la Fira Mediterrània de Manresa), Lluís Gendrau (director editorial del Grup Enderrock), Josep Martín (periodista d'iCat Fm) i Ferran Riera (periodista musical de TV3), ha premiat la Cobla Sant Jordi, per la seva feina d’investigació i divulgació de la música catalana i per mostrar la versatilitat de cobla bescanviant registres sonors amb Roger Mas, Niño Josele i Pascal Comelade, entre altres.Els Amics de les Arts també recolliran el guardó per haver esdevingut un grup de referència en el nou pop-folk català, i amb quatre àlbums al mercat haver-se convertit en un dels més populars i més ben considerats per la crítica. El tàndem Joan Chamorro i Andrea Motis recollirà un Premi Altaveu per la feina d'extensió del jazz en joves i noves fornades d'infants i joves materialitzada en reeixides experiències en directe i en enregistrament, mentre que Maika Makovski ho farà per ser una de les figures més creatives i enriquidores del panorama musical independent del país. Verkami i el popArbEl festival popArb també ha estat guardonat per haver "contribuït a la potenciació d'una nova escena de pop i rock independent fet a Catalunya", una cita que des del 2005 ha programat formacions consolidades però també propostes emergents: "amb modèstia, però rigor alhora, fins a convertir-se en un dels festivals imprescindibles del panorama català". La Plataforma Verkami també recollirà un guardó dimecres vinent, per ser: "una iniciativa pionera i revolucionària per a l'escena musical que ha introduït amb gran èxit al país un nou model de finançament col·lectiu per a projectes culturals. Gràcies al crowfunding es poden finançar de manera directa projectes d'innovació cultural de creadors independents i potenciar públics proactius".


Premi LletraVic Moliner, del grup Verd i Blau, recollirà aquest guardó per la cançó "Temps per mirar el temps": "Per un temps que passa amb bona lletra i gran enyorança, per les paraules escollides i ben temperades".
L'altaveu.cat utilitza cookies (galetes) per oferir-te una millor experiència. Clicant "Accepto", consenteixes l'ús de galetes al teu dispositiu tal i com descrivim a la nostra política de cookies.