El valencià que aspira a convertir-se en el primer diabètic Tipus 1 que fa Dakar Rally

Daniel Albero

«La meua meta és aconseguir que, per primera vegada en la història, un pilot de motos amb Diabetis Tipus 1 puga participar en el rally més dur del món: el rally Dakar». Aquesta és la cita que apareix en l’inici de la web de Daniel Albero, un valencià de 46 anys, natural de Carcaixent (Ribera Alta). La mirada i l’objectiu els fixa en el 2018. Vol ser pioner en una fita: ser el primer malalt crònic que aconseguisca fer-se amb una carrera de risc, el Dakar. Quina és la història darre de Daniel Albero?

Daniel Albero va sofrir amb només 8 anys d’una meningitis aguda, la qual el va deixar quasi en coma durant un mes. Les seqüel·les directes de la meningitis fou una Diabetis Tipus 1. Sense arribar a la dècada de vida, un xicotet Daniel Albero a hagué de torejar una malaltia crònica que esdevindria una pedra més en el seu camí. Però lluny de tindre-li por a un còdol molest, Daniel Albero ha fet sempre del seu hàndicap, una virtut.

Amb només 16 anys es comprà una Kawasaki KX 125 amb els diners que ell mateix havia estalviat actuant en orquestres. Gràcies a eixa primera moto, començà a participar en algunes de les carreres del Campionat Territorial de Motocross. El mèrit és doble quan l’esforç físic i mental es multiplica per culpa de la diabetis. «Els meus èxits no eren massa grans, però almenys acabava totes aquelles carreres a les quals em presentava». 

Conviure amb una diabetis de tipus 1, fer un esport de risc i, per a més inri, amb poquíssims recursos.  «Mai confesava la meua enfermetat en fer les carreres». Això el portà a aparcar la passió i dedicar-se a allò que li donava de menjar a ell i als comensals: el seu propi restaurant El Pitch, referent gastronòmic del seu poble. La vida ha li ha donat roques més grans que la diabetis. Arriba el moment de crear una família, però, malauradament, perd al seu fill en una mort súbita als pocs mesos de nàixer. Arriba la crisi i ha de tancar el seu restaurant. Hi ha tantes pedres, que poden aombrar-lo i aïllar-lo en casa durant mesos amb l’afegit de patir una pneumonia.

Ensorrar-se per a, després, alçar-se i arrancar de nou la moto. Dues rodes que lluiten per saltar el clot que ha aparegut en el camí. La vida és una carrera, com el Dakar Rally, val més alçar l’arena amb la roda en ple desert que viure en una estepa d’emocions. Daniel Albero fa sonar el motor de nou, vol afrontar la seua font de felicitat de manera professional. Pura resiliència.

dakar

El 2014 seria l’any en què el carcaixentí Daniel Albero decideix xutar eixa maleïda pedra i llançar-la ben lluny: tornar a participar en competicions esportives com el Campionat Nacional de Rallyes TT, el Campionat MotoDes i altres esdeveniments com la Baja Aragón o la Panáfrica. No tornarà a ocultar la seua enfermetat, la seua diabetis.

Aquesta és la història de Daniel Albero, ser el primer diabètic de Tipus 1 que faça el rally del Dakar. Ningú pot negar que el seu relat és el de l’autosuperació, el de la resiliència, el de badar les pedres ques que facen nosa, que t’impedisquen avançar. Ja compta amb els patrocinis de l’Hospital de la Ribera, Marqueset Sistemas Logísticos o la Càtedra d’Innivació de la UPV. Toca posar uns pneumàtics resistents i posar rumb al Dakar 2018.

 

L'altaveu.cat utilitza cookies (galetes) per oferir-te una millor experiència. Clicant "Accepto", consenteixes l'ús de galetes al teu dispositiu tal i com descrivim a la nostra política de cookies.