El temps dels pobles, escolta el nou disc de Lilit i DionísDesprés de 5 anys de silenci discogràfic, Lilit i Dionís tornen amb un nou treball sota el braç: El temps dels pobles (Mésdemil,2016). Cinc anys durant els quals han estat creant i buscant noves sonoritats arrelades a la nostra terra, al Mediterrani i més enllà. En aquest nou disc és ben palès el caràcter propi del grup on predomina la mescla de músiques i influències.

Respecte als anteriors treballs, les lletres s’allunyen una miqueta del seu caràcter irònic i festiu. Lilit i Dionís continúen cantant a l’alegria de viure, però llancen un crit a favor de dignitat de la terra i els pobles, donant suport a la cultura pròpia, a l’agricultura i a la sobiràniania alimentària. El temps del pobles està arribant! Els pobles indígenes carregats de RAO (Reforma Agrària Orgànica) recuperarem la Terra de la devastació material, moral i intel·lectual que ha suposat el capitalisme. Aquest missatge s’acompanya amb la contundència que el fet mereix: una major dosi de rock, sempre harmonitzat amb la música d’arrel, de tradició valenciana i mediterrània, amb ritmes de tot el món que van des de la música balcánica als sons llatinoamericans.

Com saben bé els seus seguidors, la música de Lilit i Dionís sempre ha acompanyat al poble en el seu caminar cap a la llibertat, en les seues lluites, en les celebracions identitàries de les nostres festes. La cultura, igual que la nostra música, va nàixer al camp, a les comarques. No debades l’arrel de la paraula ‘cultura’ és ‘cultiu’.

Musicalment, aquest nou treball presenta molts matisos: una part més enèrgica on prenen protagonisme els vents i la guitarra i parts amb ritmes més pausats i propers al reggae. També destaquen els cors, els passatges de rock psicodèlic Camps de delícia, els sons celtes, medievals, el punk, les balades Neptú, els sons caribenys i sincopats Montgòlia. En definitiva, festa, lluita i eclecticisme. La fusió a la base de tot: Lilit i Dionís en estat pur.

El concert de presentació del CD serà el dia 7 de maig a les 23:30h al Rocòdrom de Pedreguer, acompanyats del grup Sense Sal (Terrassa) i de DJ Nagual. A banda, com a mestre de cerimònies, conduirà el concert l’actor i director de teatre pegolí Cèsar Monsonís. Les entrades anticipades estan per 3€. I l’entrada anticipada amb CD 10€. Podreu trobar-es a: Vent de llevant (Pego), Bar Fusta (Gandia), Pàgina3 Llibreria (Oliva), Pub El Castellet (Orba), Pub Quatre estacions (Pedreguer).

L'altaveu.cat utilitza cookies (galetes) per oferir-te una millor experiència. Clicant "Accepto", consenteixes l'ús de galetes al teu dispositiu tal i com descrivim a la nostra política de cookies.