El Mural #13, un mural de llibre

El Mural de les lletres arranca amb un llibre incunable: ‘Les obres o Trobes en lahors de la Mare de Déu’ com a símbol de la riquesa cultural del poble valencià, que sis segles després, té l’oportunitat històrica de fer ressorgir i visibilitzar la immensa creació literària en la nostra llengua. El Mural aporta dades de lectura i de producció; s’acosta a algunes editorials per veure com funcionen; recomana nous títols per a l’estiu on hi ha una eclosió del gènere de novel-la negra com és el cas de la darrera de Xavier AliagaDos metres quadrats de sang jove’ o ‘La Cara B’ de l’escriptora i periodista Esperança Camps que acaba de ser nomenada Consellera de Cultura del Govern de les Illes Balears. El Mural conversa amb Ferran Torrent en l’emblemàtica Estació del Nord de València. L’escriptor de Sedaví que ja va fer abans de la crisi,una trilogia sobre el modus operandi de la corrupció, ara en prepara una altra post crisi que comença amb el seu últim llibre, ‘Un dinar un dia qualsevol’ i ho fa amb la capacitat de l’observador que es mira el món de manera independent, i per tant crítica, davant de qui estiga al govern, siga qui siga.

El Mural Escola Valenciana Lletres LlibresEl Mural també dóna veu a un dels joves de la nova remesa d’escriptors valencians. Joanjo Garcia, amb ‘Aquell Agost amb punt final’; el veterà periodista Adolf Beltran presenta l’obra Stribord; hi ha dues obres inèdites sobre Joan Fuster editades per Denes i una de clàssica amb plena vigència, ‘El llibre de les bèsties’ de Ramon Llull adaptada per Roc Casagran; i per als més menuts de la casa també hi ha prescripcions poètiques i literàries. El Mural dibuixa les veus d’alguns dels noms distingits pels Premis de la Crítica d’Escriptors Valencians com Manuel Baixauli, Joan Navarro i el poeta homenatjat Marc Granell.

Escoltem alguns moments de la gala amb Teresa Broseta, premi de literatura juvenil per la novel.la Cor d’elefant (Ed. del Bullent); Manuel Baixauli, premi de narrativa, per l’obra La cinquena planta (Ed. Proa); i Joan Navarro, premi de poesia pel volum O: llibre d’hores (Ed. 96).