El Micalet estrena “Els Esperantistes” amb Cristina Garcia, Josep Manel Casany i Ferran Gadea

esperantistes teatre micalet

El Teatre Micalet estrenava el dimecres Els Esperantistes. Una obra amb text i direcció de Paco Zarzoso i interpretat per un repartiment valencià de luxe: Josep Manel Casany, Ferran Gadea i Cristina Garcia. Tots tres rostres molt reconeixibles al teatre i la televisió que s’uneixen per protagonitzar aquesta tragicomèdia que reflexiona sobre la fragilitat humana.

A l’espectacle Ferran Gadea i Cristina Garcia són dos germans que conviuen a la casa familiar, heretada dels seus pares: el que fóra president de la Societat Esperantista de la ciutat, qui va educar-los en l’estima a aquesta cultura, i la seua dona, la qual el va acabar abandonant en el seu intent obsessiu per traduir el Quixot a l’esperanto. Lázaro (Ferran Gadea) passa els dies tancat en l’habitació dels seus pares traduint Moby Dick a aquesta llengua. La seua germana Marta (Cristina Garcia) no sembla estar tan arrelada a l’esperantisme com ell.

La relació entre els dos canviarà en el moment en què Marta decidisca portar a la casa familiar a Àngel (Josep Manel Casany), un empresari immobiliari arruïnat de qui s’ha enamorat bojament. Darrere del que sembla un simple conflicte domèstic, Zarzoso aconsegueix que tot esclate d’una mera sarcàstica i carregada del seu humor habitual amb l’esperanto sempre present.

Els Esperantistes és una oportunitat única per veure a dos grans actors compartint escenari. Ferran Gadea ha estat guardonat com a millor actor als Premis AAPV 2017 i Josep Manel Casany és finalista als premis MAX com a millor actor protagonista per Hamlet Canalla. La Companyia Apropteatre va ser creada en 2012, amb l’espectacle A PROP, també protagonitzat per Casany i Gadea. Apropteatre aposta pels textos en valencià i per la qualitat dels seus espectacles. Pots anar a veure l’obra al Teatre Micalet fins al 7 de maig. A la mateixa web del teatre podràs aconseguir les entrades per 10 euros.