El Merut?s Festival fa vibrar Ontinyent

Un altre cop la festa i la música es van reunir a la Vall d’Albaida, aquest cop a Ontinyent, al Merut’s Festival. El públic ja sap que aquest festival és el que dóna el tret d’eixida a les festes d’Ontinyent.

Foto: Kaoba // Cèsar – Totmusicat

La jornada va començar cap a les 18 hores, als camps de futbol de la Puríssima amb exhibicions de malabars, el grup de capoeira “Furia de Zumbi” i batukades de la mà de Batukem. També hi havia tallers com el ja conegut d’estampació de samarretes. Ja a la nit, prop d’unes1.500 persones van gaudir dels concerts.

El grup ontinyentí Kaoba, al jugar a casa, ja tenia el públic entregat als seus ritmes d’ska-reggae amb pinzellades de violí amb dolçaina. Aquest concert era especial per al grup ja que presentaven el seu primer treball No mirem avall, davant tot el públic assistent. Per a presentar aquest treball van col·laborar el teclista d’Odi, el grup de batukada Batukem i Esteve d’Auxili. Les  seues cançons més aclamades van ser Estat Planificat i Comença Pomelo.

Foto: Aspencat // Cèsar – Totmusicat

Aspencat, era una de les apostes fortes de la nit i no va defraudar a ningú ja que, només començar, la gent va moure’s amb les seues cançons i de seguida una polseguera es va alçar del terra del camp de futbol de la Puríssima. El grup de Xaló, guanyador delPremi a Ovidi Montllor a millor disc de Hip-hop i Electrònica amb el seu últim discInèdit, va contar em aquesta ocasió amb la col·laboració d’Alex Segui de La Gossa Sorda per a cantar amb ellsXiqueta Dolça. Les cançons més corejades del públic van ser l’Herència i Naixen primaveres, aquesta última pràcticament s’ha convertit en himne de la “Primavera Valenciana”.

També van actuar al festival els també ontinyentins Helsinki, els rapers valencians de Los Chikos del Maíz, els andalusos Eskorzo i The Funky Frankles.