El festival Gastromusical estrena dates i es farà del 22 al 26 de juliol amb l’objectiu d’arribar a nous públics

El festival GastroMusical, que organitza el restaurant Molí
de l’Escala, arriba aquest estiu a la 9a edició estrenant noves dates amb l’objectiu d’arribar a nous públics. El festival se celebrarà per primera vegada íntegrament el mes de juliol amb cinc dies consecutius que tornaran a concentrar una programació ambiciosa i de qualitat que unirà la música i la gastronomia. Ismael Serrano, Rafael Amargo, Maria Rodés i Always Drinking Marching Band posaran la banda sonora d’aquesta 9a edició, mentre que Dani García, Marc Joli, Fran Vicente i Jordi Jacas, mostraran el seu talent als fogons del festival, on s’estrenaran noves propostes, com el Gastroflamenc, i se n’ampliaran d’altres, com el Gastrokids.

cartell_gastro_2015_web

El Gastromusical se celebrarà del 22 al 26 de juliol. El festival vol consolidar aquest any el format que va estrenar en la darrera edició amb cinc dies consecutius de propostes gastronòmiques i musicals. El cuiner, propietari del Molí de l’Escala i ideòleg del festival, Jordi Jacas, ha destacat que “estem molt satisfets de com va funcionar el festival l’any passat, creiem que l’aposta per una setmana intensa d’activitats va agradar al públic i, per aquest motiu, aquest any ho repetim”. Jacas ha afegit que “amb el nostre afany de seguir innovant i per arribar a nous públics, aquest any avancem el GastroMusical i, per primera vegada, el celebrarem íntegrament al juliol”.

La música del cantautor madrileny Ismael Serrano arribarà per primera vegada a l’Escala, acompanyada de la cuina del xef malagueny Dani García i seran els encarregats d’inaugurar aquesta edició del GastroMusical. Serà el dimecres 22 de juliol. Dani García és probablement un dels cuiners més interessants del panorama culinari europeu. Després de dirigir diversos establiments, actualment treballa al Restaurante Dani García, un restaurant i espai d’activitats gastronòmiques situat a l’hotel Puente Romano Beach Resort de Marbella i reconegut amb dues estrelles Michelin.

La nit del dijous 23 de juliol unirà la cuina de Carles Tejedor amb la música de Maria Rodés. Carles Tejedor és assessor gastronòmic d’espais emblemàtics com El Nacional de Barcelona, col·laborador de la Bullipedia i responsable del projecte Oilmotion, laboratori a través del qual investiga l’oli d’oliva, amb seus a la Xina i a Barcelona. Per la seva banda, Maria Rodés presentarà a l’Escala el seu darrer treball Maria canta copla, on es llença al repte de reinterpretar algunes de les coples més populars de la cançó espanyola. Al GastroMusical, la cantautora catalana farà també un repàs a alguns dels temes de la seva curta, però intensa, discograa.

mariaprova17

El divendres 24 de juliol el GastroMusical celebrarà la segona edició de la Nit de les Estrelles, una de les noves propostes de l’any passat que vol portar al festival l’ambient de les revetlles populars, de les festes majors amb ball inclòs.

En aquesta ocasió, la gastronomia de la Nit de les Estrelles serà per a dos dels cuiners més mediàtics del moment, el guerenc i propietari de la Taverna del Músic Marc Joli i el salmantí Fran Vicente. Cuiners de llarga trajectòria, amb nombrosos reconeixements internacionals, han estat concursants i seminalistes de la darrera edició del famós concurs de cuina televisiu Top Chef.

La Always Drinking Marching Band posarà l’ambient més festiu de la Nit de les Estrelles amb un show de fanfàrria itinerant caracteritzat per la bona música i el bon humor. Al Gastromusical presentaran un espectacle fet a mida per al festival.

ACTIVITATS PER A TOTS ELS PÚBLICS
En aquesta novena edició, el GastroMusical vol consolidar també el Gastrokids, que es farà el dissabte 25 de juliol i que portarà tallers interactius relacionats amb la música i la gastronomia per als més petits. El Gastrokids s’amplia aquest any i es farà en dues sessions, una al matí i l’altra a la tarda. Els nens i nenes, a partir de 5 anys, podran conèixer la tècnica d’empotar anxoves, amb la col·laboració d’Anxoves de l’Escala; s’acostaran a la cuina del mar, amb el Maram, el Centre d’Interpretació del Peix de l’Escala; i aprendran a fer música amb qualsevol estri de cuina amb el taller Cuina que sonaràs.

El GastroMusical es tancarà el diumenge 26 de juliol amb dues noves
propostes. Al migdia serà l’hora del Gastrovermut, un nou espai diürn del festival que vol recuperar la tradició del vermut amb un espai singular i amb la música de Hop’s Trio. Boogie Woogie, Rag Time i Swing és la proposta musical d’aquest jove trio de Girona, que ha recorregut els escenaris més importants de Catalunya.

A la nit, el GastroMusical desplegarà el taló per al Gastroamenc, la principal nova proposta d’aquesta edició que vol reivindicar una nit única al voltant de la música amenca de qualitat i la cuina andalusa de les tapes. Jordi Jacas i l’equip del Molí de l’Escala s’encarregaran de la proposta gastronòmica d’aquesta nit “per posar en valor alguns tòpics de la cuina espanyola de les tapes”, en paraules del propi Jacas.

La proposta gastronòmica del Molí serà el preludi a l’espectacle de Rafael Amargo, un dels bailaores espanyols més internacionals. Amargo portarà a L’Escala el seu amenc, del que en reivindica el concepte teatral i escènic, i presentarà l’espectacle Íntimo, amb la música com a l conductor. A Íntimo, Amargo mostra l’essència més pura del seu ball, amb la proximitat d’un tablao i amb una successió de pals amencs.

La darrera nit del GastroMusical es tancarà amb els sons jamaicans, del soul, el funk i la rumba catalana que portarà el Dj Txarly Brown.