El festival de Jazz de Barcelona arriba amb un fort accent català amb Ànimes Càndides, Albert Pla o Giulia Valle

El 44è Voll Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelonaha presentat aquest dimarts la seva extensa programació amb 56 concerts del 30 d'octubre al 30 de novembre amb la participació d'unes 80 bandes. Les xifres de participants i de concerts encara s'incrementen més si es té en compte el Barcelona Jazz Weekend del 19 al 21 d'octubre. El director del festival, Tito Ramoneda, ha ressaltat el fort accent català del certamen, en el qual hi actuaran Ànimes Càndides, el nou projecte dels membres d'Elèctrica Dharma, Giulia Valle Group, Carles Benavent, Sergi Sirvent i Albert Pla, entre d'altres. Chick Corea, Sony Rollins i Brad Mehldau Trio seran els grans noms d'aquesta edició del festival. Del 19 al 21 d'octubre, arrenca, en el marc del festival de jazz, el Barcelona Jazz Weekend. La proposta d'un cap de setmana musical té com objectiu portar el jazz a molts racons de la ciutat amb concerts des de la Font Màgica de Montjuïc, al Parc Central del Poblenou i fins als Ferrocarrils de la Generalitat, el Bus Turístic i diferents restaurants. Joan Anton Cararach, director artístic del Festival, ha anunciat que aquest any els castellers de Barcelona donaran la benvinguda al festival.

El concert inaugural del festival serà el 30 d'octubre Omar Sosa i Paolo Fresu amb Cristina Pato i Chano Domínguez al Palau de la Música. També s'interpretaran 'Flamenco Sketches' amb Blas Córdoba i Daniel Navarro. "És un concert molt especial", ha explicat Cararach.Pel que fa a la participació catalana, Cararach i Ramoneda han remarcat el fort pes que tindran al certamen i han fet èmfasi en cites com Ànimes Càndides, el nou projecte dels membres d'Elèctrica Dharma, Andrea Motis i Joan Chamorro, el 2 de novembre al Palau de la Música; Giulia Valle Group, un dia després al Luz de Gas; Carles Benavent, el 24 de novembre a Luz de Gas; Sergi Sirvent, el 17 a Luz de Gas; Kejaleo, el 16 a Luz de Gas, i Albert Pla, el 29 a l'Artèria Paral·lel. "És molt important que tothom presenta o disc o projectes nous", ha afirmat Cararach.Ànimes Càndides, els antics Elèctrica DharmaCararach ha explicat que amb Ànimes Càndides, els Elèctrica Dharma han volgut tornar a aquell so d'arrel mediterrani i jazzístic i actuaran a Luz de Gas el 22 de novembre. Els membres de la banda han destacat que volien canviar l'estil de música i per això van decidir, tot i ser els mateixos membres, canviar de nom perquè el grup "respirés". "La Dharma no ha plegat perquè ens trobéssim malament entre nosaltres perquè el grup s'ha mantingut el mateix", ha apuntat.

Festival de jazz barcelona La banda Kejaleo i Giulia Valle a la presentació del 44 Voll Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona.© ACN, P. Francesch

 

Pel que fa als grans noms del festival, han recalcat la presència de Chick Corea, que tancarà el certamen al Palau de la Música el 30 de novembre, Sony Rollins, també al Palau el 20 de novembre, i Brad Mehldau Trio, a l'Auditori el 28 de novembre. Ramoneda ha desgranat les veus més importants del festival com Melody Gardot, el 16 de novembre al Palau de la Música, China Moses, el 17 a l'Artèria Paral·lel, i Maria de Medeiros, el 14 de novembre a Luz de Gas.Aquesta edició, el festival se celebrarà en diferents espais: Palau de la Música, l'Auditori, Hotel Havana, Luz de Gas, Harlem Jazz Club, Artèria Paral·lel, Teatre Joventut Hospitalet, Teatre Auditori Sant Cugat, Institut Français i el Conservatori del Liceu.Pressupost i IVARespecte el pressupost, ha destacat que en aquesta 44 edició és d'1.050.000 euros, mentre que el passat any era d'1.102.000 euros. Preguntat per l'impacte de l'IVA, Ramoneda ha dit que s'han d'adaptar a la situació i ha afirmat que són empresaris i que no és la primera vegada que en nom de la companyia hi ha hagut situacions difícils. "Vam decidir des de The Project assumir aquest increment de l'IVA perquè no afectés a l'espectador", ha assenyalat. "En la mesura que ens ha estat possible ho hem aconseguit", ha indicat, al temps que ha destacat la sensibilitat de molts músics. Acte seguit, ha carregat contra la mesura d'increment de l'IVA.A l'acte hi ha participat també el director general de Damm, Enric Crous, el director de l'ICEC, Gorka Knörr, i el tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana.

L'altaveu.cat utilitza cookies (galetes) per oferir-te una millor experiència. Clicant "Accepto", consenteixes l'ús de galetes al teu dispositiu tal i com descrivim a la nostra política de cookies.