El CanetRock torna amb 12 hores de la millor música per celebrar els 40 anys de la seva primera edició

Avui s’ha anunciat el cartell del CanetRock que commemorarà els 40 anys d’aquell primer festival de música i llibertat que va tenir lloc al Pla d’en Sala el 1975. Després d’un CanetRock 014 que es mantindrà en el record dels 25.000 espectadors assistents, arriba el CanetRock 015 amb un cartell de luxe: Els Catarres, Els Amics de les Arts, La Pegatina, Lax’n’Busto, Txarango, Projecte Mut, Joana Serrat, la Companyia Elèctrica Dharma amb Comediants, La Iaia, Oques Grasses, Sanjosex entre amics, Bikimel, Cris Juanico i La Banda Impossible tocaran al llarg de 12 hores, fins que surti el sol.Però el CanetRock no proposa només una selecció del bo i millor de la música catalana, sinó que també vol aconseguir que la nit esdevingui única. És per això que l’organització ha preparat algunes sorpreses pel públic. En primer lloc, Els Amics de les Arts proposen un concert 2.0: celebraran seus 10 anys als escenaris amb un recital fet a mida pels assistents, que escolliran les 10 cançons que tocaran, i que es podran votar a través del web de CanetRock. Sanjosex, per la seva banda, ha creat un espectacle únic, Sanjosex entre amics, que es podrà veure només a Canet Rock i que comptarà amb la col·laboració de Jaume Pla (Mazoni), Pau Guillamet (Guillamino), Bikimel, Quico Pi de la Serra i Carles Belda. La Companyia Elèctrica Dharma –que pot presumir de ser l’únic grup que ha actua a tots els CanetRock de la història- actuarà per celebrar els 40 anys del primer festival, i escenificarà un moment únic amb el grup de teatre Comediants.

La Banda Impossible
Diversos cantants dels anys 90 homenatjaran el Rock Català per posar de manifest la vigència del seu èxit, i ho faran a través d’una formació única: La Banda Impossible. Així, la generació de públic i músics del Rock Català sonarà també a CanetRock. Una generació que queda entre els CanetRock dels 70s i els CanetRock dels anys 2000 i que ara podrà sentir també la seva música al Pla d’en Sala.

Diversos cantants es reuniran per recordar les cançons que han fet créixer una generació: Lluís Gavaldà (Els Pets), Natxo Tarrés (Gossos), Pemi Fortuny (Lax’n’Busto) –que torna als escenaris en una ocasió única després de 9 anys-, Jofre Bardagí (Glaucs), Quim Mandado (Sangtraït) i Cris Juanico (Ja t’ho diré) interpretaran 13 temes de l’època. No només les veus, sinó l’acompanyament també estarà compost per membres de la generació del Rock Català dels anys 90. Sota la direcció d’Oriol Farré (Gossos), la banda estarà formada per Joan Reig (Els Pets) a la bateria, Pemi Rovirosa (Lax’n’busto) a la guitarra, Roger Farré (Gossos) al baix i Eduard Font (Glaucs/Sopa de Cabra) als teclats. A més, també col·laboraran en alguns dels temes altres músics que han marcat l’escena del nostre país: Toni Xuclà, Àlex Rexach, Jimmy Piñol, Joan Cardoner i Martín Rodríguez.

El grup escollit per obrir el Canet Rock 015
Aquest any un grup emergent serà l’encarregat d’obrir el festival, a través d’un concurs obert als espectadors en què es buscarà un nou valor de l’escena musical del país. CanetRock ha sumat esforços amb el concurs de maquetes més importants del país, el Sona9. Les inscripcions per participar s’obriran el dia 1 de març, i el dia de Sant Jordi es presentaran els 18 grups finalistes. Se celebrarà una semifinal al Centre d’Arts Sants Mònica a principis de maig, i el guanyador es decidirà en una gran final que se celebrarà a l’Antiga Fàbrica Estrella DAMM. Les votacions es podran fer a través del web de CanetRock.

Més i millor
A més, el festival torna per sumar, i a partir de l’èxit i l’experiència de l’any passat, proposa un espectacle integral i sense interrupcions, amb activitats i accions entre actuacions. Hi haurà una zona gastronòmica àmplia amb diversitat d'oferta i un servei àgil i eficaç, es milloraran les circulacions del públic i els serveis, i s’oferiran activitats participatives. Tot això, mantenint el preu popular de 32 euros (+despeses de gestió) fins al 27 de febrer. A partir de llavors, les entrades es podran adquirir al seu preu final, a 35 euros (+ despeses de gestió).

L'altaveu.cat utilitza cookies (galetes) per oferir-te una millor experiència. Clicant "Accepto", consenteixes l'ús de galetes al teu dispositiu tal i com descrivim a la nostra política de cookies.