El Blüe revoluciona el panorama Hip Hop amb ‘Efecte Papallona’

10410624_668208646598687_5755669493281492186_n“El més menut i insignificant canvi pot produir una enorme reacció”. Aquest és, en resum, el significat de l’Efecte Papallona, un important concepte dins de la Teoria del Caos. És també la idea principal que vol transmetre El Blüe amb el seu nou disc. ‘Efecte Papallona’ és el primer àlbum d’estudi del raper valencià, després de 7 anys, dos maquetes, diversos premis, una nominació als Premis Ovidi i d’actuar per tota la geografia valenciana.

Estem davant un disc dinàmic i d’una gran potència melòdica. Com venia fent a les seues maquetes, El Blüe aposta, amb molta cura, per unes lletres detallistes, sense perdre l’essència de carrer i sostenint-se líricament sobre els pilars de l’estètica, l’amor i la ràbia. En sintonia amb aquesta cura trobem el treball a la producció, mescla i màstering de l’estudi castellonenc Full Bastards. Trobem una tasca excel·lent a les bases, caracteritzades per una tendència a explorar sons electrònics que resulta d’allò més suggerent, flirtejant sovint amb el dubstep, però sense oblidar les referències més clàssiques del Hip Hop. Les col·laboracions del sevillà Halberto el Cheff, Ivan Gosp (Aspencat), Pau Alabajos i alguns altres encara fan més atractiva aquesta primera referència d’El Blüe.

‘Efecte Papallona’ és un disc farcit de crítica – i autocrítica-, i suposa la consagració d’Alfonso Pérez com un dels grans del rap valencià. Trenca amb els clixés de “festa i revolució” tan comuns al rap en llengua pròpia, i reivindica l’autenticitat i l’originalitat en una escena que està ben viva, però que necessita eixamplar-se i madurar. En eixe sentit, el pas que dona l’MC de Nules amb ‘Efecte Papallona’ ha de considerar-se alguna cosa més que encertat.Campanya Promocional_Efecte Papallona_El Blue

L'altaveu.cat utilitza cookies (galetes) per oferir-te una millor experiència. Clicant "Accepto", consenteixes l'ús de galetes al teu dispositiu tal i com descrivim a la nostra política de cookies.