Clara Peya actuarà a la primera jornada del Dona Veu Fest.

El Festival vol fer d’altaveu de les propostes musicals de les dones del nostre país.

El programa del festival inclourà una combinació de veus de renom i emergents en cada una de les seves jornades.

El Dona Veu Fest, festival de dones cantautores tindrà lloc a la Carpa Revolució de Sant Pere de Ribes durant els dissabtes 10, 17 i 24 d'Agost.

Fa uns anys, escoltar veus femenines als escenaris era ben complicat, avui dia el paper de la dona dins del sector musical català comença a fer-se visible, tot i que encara és complicada la seva presència en els principals festivals i sales del país. Volem fer de la Carpa Revolució també un espai d’altaveu de les propostes musicals de les dones del nostre país i per a tothom.

Dissabte 10 d’Agost

La primera jornada del Dona Veu comptarà amb la presència de Clara Peya, recentment guardonada amb el Premi Nacional de Cultura. Pianista i compositora, Clara Peya és considerada una de les creadores més originals i úniques que han aparegut en els darrers temps en l’escena del país.

L’any 2018 ha publicat el seu darrer treball, titulat Estómac (Satelite K), un disc que combina els sons del jazz, el rap, el pop i l’electrònica per continuar amb un manifest feminista on busca desconstruir la idea de l’amor romàntic. Aquest treball ha rebut el reconeixement de la crítica del Premis Enderrock com el millor disc de l’any 2018.

L’artista empordanesa Joina, presentarà el seu primer treball Companyes, publicat el novembre del 2018. Aquest treball és un recull de vuit cançons de rap en català on s’hi combinen influències del funk, jazz, flamenc i música clàssica. Un altaveu per amplificar el feminisme i certes reivindicacions socials, és un discurs musicat on hi viuen moltes veus en el seu interior, ens inspira a determinació i lluita però a la vegada molta tendresa i llum. Joina

Dissabte 17 d’Agost

Judit Neddermann, cantant i autora de cançons, actuarà durant la segona jornada del Dona Veu Fest, presentant el seu darrer àlbum Nua (Satelite K). Un disc cantat en català però on també hi ha cançons en castellà i en portuguès. Estem davant d’una Judit més madura, tot i la seva joventut, on novament s’obre a cantar i compartir les seves vivències sinceres i sense reserves.

L’acompanyarà el mateix dia la Rusó Sala, amb el seu treball Desirem (Microscopi) acabat d’estrenar, fet amb col·laboració del percussionista Aleix Tobias i la multi instrumentista Míriam Encinas. Un projecte emocionant, fresc i elegant, que sacseja els límits de la cançó.

Paral·lelament, col·labora amb artistes com la polaca Bente Kahan, Rosa Zaragoza, Clara Peya, Tànit Navarro, Giulia Valle, Sakapatú, entre moltes d’altres.

Dissabte 24 d’Agost

Cuatro és el nom del nou treball que presentaran Las Migas a l’última jornada del festival. Elles són quatre dones músiques, guerreres i viatgeres. Aquest disc que acaben de publicar és el quart en la seva carrera musical des de que la banda va començar a recórrer món ara fa 15 anys. Las Migas Elles quatre han unit l’art de les seves respectives terres amb l’aportació personal de cadascuna, creant un món meravellós, màgic, femení i obert al món. Las Migas segueixen sent valentes, descarades, joves i continuen lluitant per trobar la bellesa en cada detall.

Anna Ferrer arriba al Dona Veu Fest amb el seu disc Krönia sota el braç. Un disc conceptual de temàtica existencialista, que s’agafa fort a terra per expandir-se cap amunt amb un caire molt més universal. Segueix dues premisses: la llibertat creativa, i la destrucció de les fronteres entre gèneres musicals.

L’artista menorquina segueix un camí regit per l’experimentació, el joc i la creativitat en la temàtica i en el tractament del so. 

L’abonament del festival pels tres dies té un preu de 40€. L’abonament per dos dies de 30€ i l’entrada per un dels dies de 18€. Les entrades es poden adquirir anticipadament al portal eventbrite.es.