Can Pistraus presenta la 8a edició de El Tingladu

Un any més, i ja en van 8, com a preàmbul de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú arriba una nova edició del festival El Tingladu. Del 23 al 26 de juliol El Tingladu inundarà la plaça de les Neus de Vilanova de cultura i música per a tots els gustos, sense barreres, apostant per la gratuïtat, la cultura d'arreu dels Països Catalans i el carrer com a grans eixos vertebradors d'aquest festival d'estiu cada cop més consolidat.

Cartell-Digital-horitzontal-2015

El dijous 23 de juliol serà l’únic dia d’activitat cultural a El Tingladu sense concerts musicals. Com ja és habitual la tarda de dijous començarà amb el Torneig de Botifarra, que reunirà parelles joves i expertes en un mateix context. Paral·lelament l'espectacle teatral, de clown i joglaria per a tots els públics “La República dels contes” omplirà d’imaginació la plaça i, a continuació, un assaig obert dels Falcons i una actuació nocturna dels Bordegassos de Vilanova tancaran la nit.

A partir de divendres la música serà la protagonista de la resta del Tingladu (amb permís del Globu, la beguda més popular del festival). L'encarregat divendres 24 de juliol d'obrir l'escenari musical serà el cantautor polifacètic Joan Rovira, seguit del pop reconegut dels Mishima, el “hip-hop” reivindicatiu i efervescent dels Zoo (Gandia) i la música festiva de la Sidral Brass Band.

Ja amb forces renovades el dissabte 25 de juliol El Tingladu arrencarà amb el grup femení Rombo (Barcelonès), seguit de Sanjosex i Mazoni, dos “bandautors” (com es fan dir ells mateixos) de la Bisbal d’Empordà i que repeteixen a El Tingladu amb uns quants discos més sota del braç, l’última actuació de dissabte serà amb els barcelonins Rigodonians.

Per tancar El Tingladu els escollits en aquesta ocasió son el grup de funk, nujazz i rock Astrio, amb una posada en escena sorprenent. Els seguiran els valencians Aspencat, que de ben segur que amb els seus himnes populars i els ritmes contundents que barregen ska, reggae i electrònica faran vibrar la plaça de les Neus i serà la millor avantsala per veure l’immens Miquel del Roig, que des del 2011 ja té una plaça fixa guanyada a pols per tancar cada edició de El Tingladu.

Finalment destacar que a banda de la proposta artística, El Tingladu també oferirà la seva proposta gastronòmica per arrodonir l’experiència col·lectiva. L’esperat “Globu” tornarà a les barres de El Tingladu com a producte més popular. També es podrà omplir el pap amb les habituals ofertes de menús, que aquest any incorporaran sorpreses fruit de la col·laboració amb diferents cuiners de la ciutat.

L'altaveu.cat utilitza cookies (galetes) per oferir-te una millor experiència. Clicant "Accepto", consenteixes l'ús de galetes al teu dispositiu tal i com descrivim a la nostra política de cookies.