Arte Muhé: «Una bomba d’art» per a aquest cap de setmana

La Mare és membre fundadora de Arte Muhé i actuarà dissabte

La Mare és membre fundadora de Arte Muhé i actuarà dissabte

Art en el sentit més ampli de la paraula i fet per dones. Música, poesia, circ, teatre, dansa, percussió, beat box, pintura en viu i fotografia. Arte Muhé ha preparat, per a demà dissabte, «una bomba d’art», segons assegura La Mare, membre fundadora del col·lectiu i cantautora que participarà en el festival. A partir de les 19.30 hores, a la Sala Àgora Live d’Aldaia, s’aplegaran artistes de molt diverses facetes en una festa que s’allargarà fins a altes hores de la matinada. «Si la gent vol embriagar-se i passar una nit brutal, plena de missatge, d’alegria i de festa, gaudint amb els 25 sentits que tenim al cos, que vinga».

Què és Arte Muhé?

La Mare ens explica què és Arte Muhé i què que venen a mostrar a València. «El projecte va nàixer un dia que ens reunírem unes quantes i decidírem ajuntar varies disciplines d’art de cara al Dia de la Dona. Encara estem en definició, però bàsicament som un col·lectiu d’artistes que pretén visibilitzar i reivindicar el paper de la dona dins de l’art». El dissabte a València desplegaran tota la seua essència amb més de vint propostes d’artistes que compartiran el seu treball dalt i baix de l’escenari. Perquè no solament es tracta d’un concert de música, ni molt menys. «El nom d’Arte Muhé està molt ben posat perquè hi ha molt d’art. La gent en les anteriors edicions ha eixit molt estimulada, és una cosa que va molt més enllà de la música, la poesia o el teatre», assegura La Mare.

Per què són necessàries aquestes iniciatives?

Però per què són necessàries aquest tipus d’iniciatives? «El resultat del que queda amb aquest tipus d’actes que fem és la suma de l’art de cada artista, i tot el que hi ha darrere. Després del primer Arte Muhé —aquest és el tercer i el primer que se celebra fora de Madrid— ens sentírem molt més fortes estant juntes. L’art de cadascuna de nosaltres se fa molt més gran unint-nos amb la resta. No som simplement un muntó de persones passant-nos-ho bé, és una cosa que va molt més enllà». D’aquesta manera valora La Mare el paper que desenvolupa Arte Muhé, que amb actes com aquest està sent capaç de empoderar a les artistes que participen i també, d’oferir una proposta d’oci tremendament variada i de qualitat.Arte Muhé se celebrarà dissabte a Àgora Live

Artistes que actuaran a Arte Muhé

La Otra, Eva Sierra, La Mare, María Ruiz, Tesa, Jhana, Noelia Morgana, Cristina Indira, Vero Patata Frita, La Piltra, Rou, Irene Ocaña, Compañía Caí, Tam Tam, Mujeres de Tabarilea, Alicia Ramos, Kancaneo Teatre, Las Hijas de la Cumbia, Ayden del Mediterráneo i Nuria Torralba conformen un cartell ben variat que farà vibrar el públic assistent. Des de les 19.30, qui estiga present en la Sala Àgora d’Aldaia se submergirà en una espècie de parc d’atraccions de l’art. La Mare convida a tothom a gaudir d’una nit redona. «Que vinguen obertes de ment i disposades a qualsevol cosa. Molt important que acudisquen elles i ells. Hi ha molts homes que llegeixen Arte Muhé i tenen reticència a vindre. És un acte fet per dones, per a qualsevol persona».

Si voleu més informació podeu visitar la pàgina de Facebook d’Arte Muhé. Les entrades per al festival es poden comprar a: https://movingtickets.com/detalle/Entradas-Arte-Muhe-Encuentro-Muejres-Arte-Valencia/