Arriba a València el primer musical inspirat en la corrupció valencianaRafael Blasco canvia la presó pel teatre. “Era un florero en la Conselleria (de Solidaritat i Ciutadania)”, li cridà un home indignat en una roda de premsa a peu de carrer, en ple procés judicial pel Cas Cooperació. L’ex conseller Blasco fugí esglaiat d’aquella situació i prengué un taxi. No obstant, d’esta no se’n podrà sortir tan airós. L’obra Iberian Gangsters, de l’autor Julio Salvatierra, arriba com el primer musical inspirat en la corrupció valenciana. Es representarà els dies 18 i 19 de febrer al Teatre El Musical, al barri del Cabanyal.

Aquells que siguen poc fans dels plans romàntics, este cap de setmana podran canviar el roig passió pel negre de la crònica político-social. La narrativa al voltant de la corrupció valenciana i del PP n’és ben diversa. S’han fet documentals, reportatges, fins i tot, s’han escrit llibres, com els del periodista Sergi Castillo. Ara, un nou format, el musical, s’ha fet amb els teatres per contar què ha passat a nivell institucional al País Valencià.

El protagonista de la trama s’inspira en la història del polític Rafael Blasco, ara a presó condemnat per l’anomenada Operació Cooperació. Una vida camaleònica i plena de clarobscurs. De militant del Partit Comunista fins a polític de la dreta conservadora, tot passant pel Partit Socialista. Un home raó de ser del qual ha, no la política, sinó estat els diners.

La família Balsco, es completa amb la seua dona, alt càrrec d’institucions culturals, i la seua filla, jove promesta en el partit conservador on està son pare. Precisament la filla és qui pateix el procés de catarsi del seu progenitor, ja que es veu obligada a realitzar una recerca de la trajectòria del polític des del servei públic fins a l’ “auto servei”. Tot al costat del seu amant i futur secretari d’organització.

L’autor del musical assegura que, tot i que l’obra siga ficció, les espectadores associaran immediatament el protagonista al nom de Rafael Blasco. Julio Salvatierra explica que el personatge de Blasco li va interessar molt per la seua transformació personal durant 40 anys de carrera política. “L’obra està centrada en l’aspecte humà dels protagonistes de la corrupció perquè són persones fruits de la nostra societat no alienígenes arribats d’un altre planeta”, explica Salvatierra.

L'altaveu.cat utilitza cookies (galetes) per oferir-te una millor experiència. Clicant "Accepto", consenteixes l'ús de galetes al teu dispositiu tal i com descrivim a la nostra política de cookies.