Amb Mai Mai a l’estudi

Mario, Eric i Carla - Mònica Llop

Visitem els estudis Lluerna quan els Mai Mai porten ja més d’una setmana tancats als soterranis del carrer Escultor Llimona de Barcelona. Al barri treballador de Guinardó trobem aquest espai de creació sonora i audiovisual regentat per l’enginyer de so Iban Rodríguez i el creatiu Pol Fuentes. Aquesta parella també és coneguda per ser bateria i veu respectivament de la banda Rosa Luxemburg. Ací s’han gravat alguns dels discs del segell Bcore, que agrupa bandes com The New Raemon, Joan Colomo, Nueva Vulcano, No More Lies i també l’Eric Fuentes. El rocker barceloní, conegut per ser veu i guitarra a The Unifinished Sympathy i pel seus projectes en solitari, s’ha alçat amb el guardó de l’àlbum de l’any per a les revistes Mondosonoro i Rockzone amb el triple CD Barcelona. I allí ens el trobem, a la sala de control de l’estudi xarrant amb Mario i Pau sobre alguns arranjaments que vol proposar.

producció amb Eric 1

S’incorpora a la conversa Antonio Hurtado, productor de la banda, i conegut a València per ser baixista del grup Tardor i productor d’altres projectes com Chloe’s Clue. Mario assegura que “Xopo (com ells anomenen a Hurtado) ha fet una feina brutal, treballant amb Mai Mai des de fa vora tres mesos i ajudant-nos a trobar les carències i punts forts de les cançons que han anat prenent forma des de setembre”. Pau convé en que el paper del jove productor és impagable i fins i tot necessari tenint en compte tot el treball que han hagut de fer a distància amb l’altre Pau, bateria, afincat a Barcelona mentre acaba el seu màster en Història de l’Economia. Diu també que és complementari a la tasca de Fuentes, i es mostra optimista respecte a aquest treball conjunt.

El bon rotllo impregna la carregada atmòsfera de la sala i som testics de la part final de la gravació de guitarres. Fuentes està molt content de com han arribat les cançons a l’estudi i de l’alt nivell compositiu que demostra Mai Mai. La seua tasca es centra en la part artística i els últims arranjaments i aspectes de producció, així com en el tipus de so que tindrà el disc, “molt més personal i arriscat”.

Mai Mai amb Eric Fuents als estudis Lluerna

Al dia següent comença la gravació de veus i la banda ens conta que tindran algunes col·laboracions molt interessants. Sobretot els sedueix la idea de que Carla Pérez, guitarra i veu a MOURN, cantarà una de les cançons més íntimes del disc. Nosaltres anem escoltant com van les cançons i se’ns fan les dents llargues. És dilluns, i Carla arriba a l’estudi. Està nerviosa perquè no està acostumada a cantar en català. En pocs minuts es desfà dels dubtes i aflora la seua força càlida d’inspiració punk.

Abans de marxar de l’estudi els Mai Mai ens anuncien en primícia que presentaran el nou àlbum, sense títol confirmat encara, a la sala Wah Wah de València el proper 16 d’abril. Nosaltres tornem amb la sensació d’haver format part d’alguna cosa important, almenys durant unes hores.

Carla i Mario - Mònica Llop

Fotografies de Mònica Llop.

Com a postres podeu vore ací els dos vídeos promocionals de la preproducció del disc:L'altaveu.cat utilitza cookies (galetes) per oferir-te una millor experiència. Clicant "Accepto", consenteixes l'ús de galetes al teu dispositiu tal i com descrivim a la nostra política de cookies.