10 dies per a trobar un futur per al Cabanyal

Cabanyal

El futur del Cabanyal està ara mateix en l’aire. La planificació urbanística i la vertebració social del barri tindran molt a vore amb el resultat del concurs que ha convocat l’Ajuntament de València per tal de confeccionar una Estratègia Integrada de Desenvolupament Urbà Sostenible. Però a banda de les complicacions evidents, el pla que s’adopte ha d’aconseguir rebre fons europeus per a la seua realització. La rehabilitació i redinamització econòmica del barri mariner de València són necessaris per a assegurar un futur sostenible per al Cabanyal. Per això, i davant la falta de pressupost, el consistori valencià vol assegurar-se que el projecte resultant del concurs tinga opcions reals d’endur-se alguna de les ajudes europees al Desenvolupament Urbà Sostenible i Projectes Singulars.

Serà el bonic barri costaner de València la nova Russafa els propers anys. La platja de la Patacona, al terme d’Alboraia, ja ha experimentat una revalorització socioeconòmica important i podria donar-nos algunes pistes. Tot i això la situació del Cabanyal és força més complicada. Per això l’Ajuntament ha iniciat, de manera paral·lela al concurs, una comissió que vetllarà per aspectes de rehabilitació i revitalització de la barriada després d’anys d’abandonament per part dels governs del Partit Popular.

Venen temps de canvi, per fi, per al Cabanyal, barri històric que representa un patrimoni cultural i arquitectònic envetjable. Els pessimistes diuen que ja és tard. Doncs bé, en pocs dies coneixerem els projectes i en uns pocs anys podreu jutjar els canvis. Què en penseu? Té futur el Cabanyal?

muestra-de-arte-urbano-de-jorge-lopez-en-el-cabanyal-de-valencia-censurada-vandalicamente-por-el-ayuntamiento-de-la-alcaldesa-rita-barbera

L'altaveu.cat utilitza cookies (galetes) per oferir-te una millor experiència. Clicant "Accepto", consenteixes l'ús de galetes al teu dispositiu tal i com descrivim a la nostra política de cookies.